Το δημοσίευμα του Al-Jazeera, οι διαρροές των εγγράφων & οι σκοπιμότητες (VID)

Σκοπιμότητες φαίνεται να υπάρχουν πίσω το δημοσίευμα του Al-Jazeera σε σχέση με το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με την τηλεόραση του Σίγμα. 

Όπως σχολίασε στις «Τομές στα Γεγονότα» ο Αρχισυντάκτης του Δελτίου Ειδήσεων, Χρίστος Χαραλάμπους. 

Υπογράμμισε επίσης το γεγονός της διαρροής περίπου 1400 υποθέσεων, πολλών σελίδων η καθέ μία, και το γεγονός πως βρέθηκαν στα χέρια του πρακτορείου του Κατάρ, πολλά από αυτά διαβαθμισμένα και περιέχοντα προσωπικά δεδομένα. 

«Θα πρέπει να απαντηθεί από πού έφυγαν, για πολιο λόγο έφυγαν, ποιος κατάφερε να κάνει τόσο μεγάλη διαρροή

και σήμερα να εκτίθεται ένα ολόκληρο κράτος στην βάση εγγράφων που το ίδιο ετοίμασε. 

Μια άλλη πτυχή που αναδείχθηκε έχει να κάνει με τις προθέσεις του δημοσιεύματος την συγκεκριμένη στιγμή και το γεγονός ότι δεν αναφέρεται στις ασφαλιστικές δικλίδες και αυξημένους ελέγχους που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί με βάση την επικαιροποιημένη νομοθεσία. 

Τέλος, σε σχέση με τις σκοπιμότητες, ο Αρχισυντάκτης του Σίγμα αναφέρει ότι οι κατηγορίες έρχονται «από ένα ειδησεογραφικό κανάλι το οποίο εδρεύει και υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Κατάρ, το οποίο Κατάρ -συνεχίζω την συλλογιστική μου- έχει πάρει θέση στα της Ανατολικής Μεσογείου και στέκεται στο πλευρό της Τουρκίας.» Αναφέρεται, επίσης, η ρευστότητα που δίνει το Κατάρ στην Τουρκία και η βοήθεια για να σταθεί η οικονομία της. 

Ο Χρίστος Χαραλάμπους συνέδεσε επίσης την καλή εικόνα που έχει αποκτήσει η Κύπρος, ιδιαίτερα με την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, στα μάτια Αμερικανών επενδυτών «και έρχεται τώρα, πέντε μέρες μετά, αυτό το εκ διαμέτρου αντίθετο δημοσίευμα. Είναι η χρονική συγκυρία τέτοια που προφανώς και μας προβληματίζει». 

Διαβάστε επίσης: 

Ανακοίνωση Υπ. Εσωτερικών για το δημοσίευμα του Al-Jazeera για πολιτογραφήσεις

Τοποθέτηση του Γενικού Ελεγκτή για το δημοσίευμα του Al-Jazeera (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Keywords
Τυχαία Θέματα