Το ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των πρωτοσέλιδων

Οι εικασίες για τα ονόματα που θα απαρτίζουν το νέο Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και οι εξελίξεις στο ΔΗΚΟ με τις διαγραφές στελεχών και τις φήμες για δημιουργία νέου κόμματος, είναι τα δύο θέματα που κυριαρχούν σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «ΔΗΚΟ στα ΔΥΟ» γράφει πως το πογκρόμ διαγραφών στο Δημοκρατικό Κόμμα οδηγεί αναπόφευκτα στη δημιουργία νέου κόμματος. Αλλού γράφει ότι αποχωρεί οριστικά ο Ιωάννης Κασουλίδης από το Υπουργείο Εξωτερικών

και την πολιτική ζωή. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή επιφέρει αλλαγές στα περιουσιακά των συζύγων μετά το διαζύγιο.

Ο «Πολίτης», κάτω από τον τίτλο «Οι σφαγές γεννούν νέο πολιτικό κόμμα», γράφει στο κύριο του θέμα ότι οι διαγραφές των διαφωνούντων από το ΔΗΚΟ επισπεύδουν τη δημιουργία νέου πολιτικού σχήματος. Αλλού, γράφει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα κρατήσει πέραν από τους μισούς Υπουργούς της Κυβέρνησης του. Σε άλλο του θέμα γράφει πως οι Ισραηλινοί ανησυχούν για το τεμάχιο Καλυψώ καθώς, αν επιβεβαιωθεί το νέο κοίτασμα, η Κύπρος θα αποκτήσει προβάδισμα για πωλήσεις στην Αίγυπτο.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Κερδίζει χρόνο για επαφές», γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εγκαινίασε επαφές με στενούς συνεργάτες του για το σχηματισμό του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. Αλλού, γράφει ότι το Ανώτατο διέταξε επανεκδίκαση της υπόθεσης για ιατρική αμέλεια σε ασθενή που έχασε το μάτι του παρότι πέρασαν 17 χρόνια. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι θα αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του έτους οι εργασίες για ανέγερση πύργου 35 ορόφων στη Μουτταγιάκκα.

Η «Χαραυγή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Υπό εκκόλαψη άλλο ΔΗΚΟ από διαγραφέντες», γράφει πως στα χαρακώματα βρίσκονται επίσημο και ανεπίσημο ΔΗΚΟ, καθώς οι διαγραφές ηγετικών και τοπικών στελεχών προκάλεσαν αλυσιδωτές εξελίξεις. Σε άλλο θέμα γράφει πως με κλιμάκωση των μέτρων προειδοποιούν οι οδηγοί της ΕΜΕΛ. Αλλού, γράφει πως δύσκολα είναι τα πράγματα για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Η αγγλόγλωσση, κάτω από τον τίτλο «Οι εικασίες πληθαίνουν για το νέο Υπουργικό», γράφει στο κύριο της θέμα πως στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο θα υπάρχουν περισσότερες γυναίκες και νέα πρόσωπα, ενώ σίγουρα εκτός θα βρίσκονται ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης. Αλλού, γράφει για την εσωτερική διαμάχη που ξέσπασε στο ΔΗΚΟ με αφορμή τις διαγραφές στελεχών. Σε άλλο θέμα γράφει για Κύπριο σεφ, τον Ανδρέα Μαυρομμάτη, ο οποίος δραστηριοποιείται στο Παρίσι αποκομίζοντας αστέρι Michelin.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή», υπό τον τίτλο «Οι 4 πυλώνες στην ατζέντα Αναστασιάδη», γράφει στο κύριο της θέμα πως τα βασικότερα οικονομικά ζητήματα που βρίσκονται στην ατζέντα του Προέδρου είναι τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, η επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα, το e-government και οι ευάλωτες ομάδες. Αλλού, γράφει πως στην Ελλάδα η φυγή έμψυχου επιστημονικού πλούτου από το 2008 μέχρι το 2016 άφησε ζημιά 15 δις ευρώ. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει πως το γεωτρύπανο της ΕΝΙ-ΤΟΤΑΛ φεύγει από το «Καλυψώ» για να τρυπήσει στη «Σουπιά».

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα