Το Ανώτατο απέρριψε αίτηση του πρώην νομικού συμβούλου ΣΑΛ

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε σήμερα την αίτηση του πρώην Νομικού Συμβούλου του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας (ΣΑΛ) Αντώνη Ανδρέου για έκδοση προνομιακού εντάλματος Certiorari προς ακύρωση του διατάγματος αποκάλυψης των τραπεζικών του δεδομένων που εκδόθηκε στις 06/11/2015 από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η ακύρωση του διατάγματος αποκάλυψης από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, κατόπιν αιτήματος του ΤΑΕ Λάρνακας, κατέστησε την αίτηση της πλευράς του Α. Ανδρέου

γι’ ακύρωση του διατάγματος αποκάλυψης των τραπεζικών του δεδομένων άνευ αντικειμένου και ως εκ τούτου απορρίφθηκε.

Ακύρωση διατάγματος αποκάλυψης άνευ βλάβης

Σημειώνεται ότι στις 29/01/2016 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ενέκρινε αίτηση του ΤΑΕ Λάρνακας για ακύρωση του διατάγματος αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων στο βαθμό που αφορά τον Α. Ανδρέου με επιφύλαξη του δικαιώματός του Αιτητή (ΤΑΕ Λάρνακας) να καταχωρίσει νέα αίτηση για αποκάλυψη. Περαιτέρω, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας έδωσε οδηγίες όπως οποιαδήποτε τραπεζικά δεδομένα παραλήφθηκαν από τον Α. Ανδρέου δυνάμει του εν λόγω διατάγματος αποκάλυψης, μην τύχουν οποιασδήποτε επεξεργασίας και επιστραφούν στα τραπεζικά ιδρύματα από τα οποία παραλήφθηκαν.

Αίτημα πλευράς Α. Ανδρέου γι’ ακύρωση του διατάγματος αποκάλυψης εξ υπαρχής

Η πλευρά του Α. Ανδρέου υποστήριξε ότι η απόσυρση του διατάγματος αποκάλυψης άνευ βλάβης δεν καθιστά την αίτησή της (για έκδοση προνομιακού εντάλματος Certiorari προς ακύρωση του διατάγματος αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων) άνευ αντικειμένου και ουσιαστικά ζήτησε την ακύρωση του διατάγματος εξ υπαρχής. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η άνευ βλάβης απόσυρση του διατάγματος επιφυλάσσει στην πλευρά της Δημοκρατίας το δικαίωμα να επανέλθει με το ίδιο υπόβαθρο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου για να εξασφαλίσει πανομοιότυπο διάταγμα.

Ανώτατο Δικαστήριο: Η αίτηση απορρίπτεται

Το Ανώτατο Δικαστήριο στην απόφασή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Εδώ ουσιαστικά η αίτηση παραμένει άνευ αντικειμένου και η συζήτηση επί ακυρωθέντος ήδη διατάγματος καθίσταται θεωρητική (…) Η αίτηση απορρίπτεται».

Νέο διάταγμα αποκάλυψης

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, η πλευρά της Δημοκρατίας διατηρεί το δικαίωμα να αιτηθεί την έκδοση νέου διατάγματος αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων του Αντώνη Ανδρέου.

Εκκρεμεί η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για την ακύρωση του εντάλματος έρευνας στο δικηγορικό γραφείο του Α. Ανδρέου

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά του Α. Ανδρέου πέτυχε την ακύρωση εντάλματος έρευνας στο δικηγορικό του γραφείο. Το εν λόγω ένταλμα έρευνας εκδόθηκε στις 26/09/2015 από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Κατόπιν μελέτης της σχετικής απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου (για έκδοση προνομιακού εντάλματος Certiorari προς ακύρωση του εντάλματος έρευνας ημερομηνίας 26/09/2015 που εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας), ο Γενικός Εισαγγελέας άσκησε έφεση εναντίον της συγκεκριμένης απόφασης. Η έφεση που καταχώρισε ο Γενικός Εισαγγελέας εκκρεμεί προς εκδίκαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα