Το άγχος μας κάνει καλό;

Μέχρι σήμερα θεωρούσαμε το άγχος ως κάτι που μας κάνει κακό και προσπαθούσαμε όλοι να το καταπολεμήσουμε. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν είναι απόλυτα σωστό σύμφωνα με τον Bρετανό νευροεπιστήμονα Ίαν Ρόμπερτσον.

Σύμφωνα με τον διακεκριμένο βρετανό νευροεπιστήμονα, το μέτριο άγχος μάς κάνει καλό, γιατί αυξάνει την αδρεναλίνη και βοηθά να είμαστε παραγωγικοί και συνεργάσιμοι στο χώρο εργασίας.

Το στρες προκαλεί την παραγωγή της χημικής ουσίας “νοραδρεναλίνης”, η οποία διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του ανθρώπινου εγκεφάλου. Εφόσον έχουμε τη σωστή ποσότητα της χημικής

αυτής ουσίας, το άγχος μας μπορεί να μας βοηθήσει να έχουμε καλύτερες επιδόσεις”, υποστηρίζει ο Βρετανός επιστήμονας.

Ο Ρόμπερτσον υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που δεν έχουμε πάρα πολύ άγχος, μπορούμε να οικοδομήσουμε μία ισχυρή εγκεφαλική λειτουργία. Αν το καταφέρουμε αυτό τότε θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι, λιγότερο αγχωμένοι, λιγότερο καταθλιπτικοί και πιο έξυπνοι, επισημαίνει ο επιστήμονας.

Υπάρχουν τεχνικές για καταπολέμηση εργασιακού στρες

Πρόσφατη έρευνα Αυστραλών επιστημόνων είχε δείξει ότι, με πολύ απλές τεχνικές οι εργαζόμενοι μπορούν να καταπολεμήσουν το εργασιακό στρες και να αντιμετωπίσουν χωρίς άγχος και πίεση τα όποια προβλήματα στο χώρο εργασίας τους και να είναι πιο αποδοτικοί.

Προς την κατεύθυνση αυτή προτείνουν στους εργοδότες να εισάγουν μεθόδους χαλάρωσης στο χώρο εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα