Πράσινο φως για τη υποδόση προς την Ελλάδα θα δώσει ο ESM

Πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 εκ. ευρώ προς την Ελλάδα αναμένεται να δώσει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) .

Το ποσό όπως όλα δείχνουν θα μπει στα ταμεία της Ελλάδας από Δευτέρα, λίγες μόνο ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα

της Μεγάλης Βρετανίας για την παραμονή της ή μη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σήμερα στις 15:30 θα διεξαχθεί κοινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά την οποία θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για την Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Eurogroup.

Αξίζει να σημειωθεί για πρώτη φορά εδώ και πολλούς μήνες, η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα της συνεδρίασης, τουλάχιστον επισήμως. Η ατζέντα η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Eurogroup, βασικό θέμα που θα απασχολήσει τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης, είναι ο πληθωρισμός, ο οποίος από την αρχή του 2016 κινείται πολύ κοντά στο 0%, αλλά και η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών συστημάτων των κρατών-μελών.

Όπως αναφέρεται, στόχος είναι να διερευνηθεί πώς οι πολιτικές των κυβερνήσεων μπορούν να συγκρατήσουν το ρίσκο που προκύπτει και που πηγάζουν από μακροοικονομικές αβεβαιότητες.

Σημειώνεται ότι κατά πάσα πιθανότητα, στη συνεδρίαση θα συμμετάσχει η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ προκειμένου να παρουσιάσει την ετήσια αξιολόγηση του Ταμείου για την ευρωζώνη.

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα