Το FoodPrint αναπτύσσει δίκτυο δραστηριοτήτων

Η ομάδα εταίρος του έργου για μείωση της σπατάλης τροφίμων «Life FoodPrint», Parpounas Sustainability Consultants, παρουσίασε την εκστρατεία για μείωση της σπατάλης τροφίμων στην εταιρεία Grant Thornton (Cyprus) Ltd.

Η παρουσίαση έγινε με την ευκαιρία της Ημέρας «Υγείας και Πλανήτη», στις 7 Απριλίου 2022 ως μέρος των δραστηριοτήτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που οργανώνει η εταιρεία

Grant Thornton Cyprus.

Η παρουσίαση έγινε διαδικτυακά προς όλο το προσωπικό της εταιρείας και κάλυψε τις δράσεις του έργου Life FoodPrint

Περιλάμβανε στατιστικές αναφορικά με τη σπατάλη τροφίμων στον κόσμο, την Ευρώπη και την Κύπρο. Παρουσιάστηκαν διάφορες δράσεις που έχουν υλοποιηθεί ως μέρος του έργου Life FoodPrint, όπως τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνας για τη σπατάλη τροφίμων στην Κύπρο, οι εκπαιδεύσεις που γίνονται σε σχολεία σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, η εφαρμογή μέτρησης σπατάλης τροφίμων (Foodprint Calculator), η τηλεοπτική καμπάνια, και τα ερωτηματολόγια τα οποία έχουν γίνει διαδικτυακά.

Τα στελέχη της εταιρίας Grant Thornton (Cyprus) Ltd αποκόμισαν σημαντικό όφελος από την παρουσίαση της εκστρατείας και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για περαιτέρω στήριξη της προσπάθειας με στόχο την υιοθέτηση των στόχων του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εταιρικό σχήμα της εκστρατείας “FoodPrint» με σύνθημα «τέρμα στην σπατάλη τροφίμων», αποτελούν το Συγκρότημα «Δίας», η ΟΕΒ, το Τμήμα Περιβάλλοντος, οι Φίλοι της Γης και οι σύμβουλοι περιβάλλοντος «Παρπούνας – Sustainability” και επικοινωνίας «Opinion and Action”.

 Στο πλαίσιο της εκστρατείας του έργου προωθούνται δράσεις και στόχοι του FoodPrint, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, έρευνες, σεμινάρια σε μαθητές και φοιτητές, διαβουλεύσεις με επιχειρήσεις, επαγγελματίες και οργανωμένα σύνολα, έκδοση οδηγών, δημιουργία δικτύου συνεργασίας για προσφορά τροφίμων και σειρά από περιβαλλοντικές δράσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα