Το CUTing Edge του Τεχνολογικού παρουσιάζεται στις ΗΠΑ

Το Kέντρο Kαινοτομίας CUTing Edge: An American Space του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου οργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αμερική για να γνωρίσουν αφενός οι συμμετέχοντες φοιτητές την κουλτούρα της χώρας, τα πανεπιστήμια και ευκαιρίες που προσφέρουν οι ΗΠΑ και αφετέρου, να παρουσιάσει κατόπιν πρόσκλησης σε πανεπιστήμια και φορείς όπως το State Department

τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο Κέντρο.

Στις 11 αυτές μέρες οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν την Βοστόνη, Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια και Ουάσιγκτον όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να πληροφορηθούν για σπουδές στην Αμερική. Οι φοιτητές επισκέφθηκαν το Harvard, MIT -όπου είχαν και συνάντηση με τον Καθηγητή του ΜΙΤ Νικόλα Χατζηκωνσταντίνου-, Columbia, Pennsylvania University και Georgetown University.

Πέρα από τις επισκέψεις στα Πανεπιστήμια, οι φοιτητές επισκέφθηκαν την έδρα του ΟΗΕ και το Yπουργείο Eξωτερικών των ΗΠΑ (State Department) οπού συμμετείχαν σε diplomatic simulation exercise στο Kέντρο Διπλωματίας του Υπουργείου και είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με Αμερικανούς φοιτητές στο συγκεκριμένο υπουργείο. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι εργασίες του Κέντρου Καινοτομίας CUTing Edge από τον Συντονιστή του Κέντρου και ΕΕΠ του Κέντρου Γλωσσών του ΤΠΚ Δημήτριο Μπόγλου μπροστά σε διπλωματικό σώμα του State Department. Εκφράστηκαν θετικά σχόλια για την παρουσίαση της καινοτομίας του ΤΕΠΑΚ και εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για αύξηση της χρηματοδότησης του Κέντρου και επέκταση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς.
Πέρα από τις συνεργασίες και τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες που προέκυψαν, όλοι οι συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική εκδρομή εκφράστηκαν θετικά για την εκδρομή και ως μια αξέχαστη εμπειρία ζωής.

Keywords
Τυχαία Θέματα