Το 2017 η γεώτρηση της Total στο οικόπεδο 11 της ΑΟΖ

Στις αρχές του 2017 εκτιμάται ότι θα αρχίσει η γεώτρηση του γαλλικού κολοσσού Total στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, όπως δήλωσε στο Σίγμα ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Με αφορμή τις πληροφορίες που έφερε στο φως η εφημερίδα "Σημερινή" και κάνουν λόγο για έντονο ρωσικό ενδιαφέρον στα υπό αδειοδότηση θαλάσσια τεμάχια 6, 8 και 10 της Κυπριακής ΑΟΖ,

ο Υπουργός ρωτήθηκε από το Σίγμα, ωστόσο προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του, λέγοντας ότι ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει.

Ανέφερε όμως, ότι είναι ικανοποιημένος από το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από πάρα πολλές, κατά την έκφρασή του, εταιρείες δεδομένων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τομέας των υδρογονανθράκων.

Τόνισε δε, ότι το σημαντικό είναι το ενδιαφέρον να μετουσιωθεί σε κατάθεση προσφορών στις 22 Ιουλίου, οπότε και ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «χρειαζόμαστε εταιρείες, οι οποίες έχουν το τεχνικό και οικονομικό βάθος να μας βοηθήσουν ανταπεξέλθουμε στις εργασίες που είναι απαραίτητες για αυτού του είδους τις δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο. = Εμείς έχουμε κάνει τους σχεδιασμούς μας. Βλέπετε ότι τους υλοποιούμε παρά τις τουρκικές προκλήσεις που βλέπουμε από καιρό σε καιρό».

Με τον ίδιο τρόπο, πρόσθεσε, θα προχωρήσουμε και στον τρίτο γύρο αδειοδότησης στις επερχόμενες γεωτρήσεις και θα προσπαθήσουμε να είναι πετυχημένες.

Keywords
Τυχαία Θέματα