Τμήμα Δασών: Περιμένοντας λύσεις για αποφυγή «νέας Σολιάς»

Δηλωμένη η πρόθεση του Υπουργείου Γεωργίας για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων στο Τμήμα Δασών (ΤΔ) εν όψει μάλιστα και της περιόδου υψηλού κινδύνου πυρκαγιών, αλλά χωρίς να υπάρχει κάποια προγραμματισμένη πρωτοβουλία, τουλάχιστον προσώρας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση της «Σημερινής» την περασμένη Τετάρτη («Επικίνδυνα αφοπλισμένο το Τμήμα Δασών - «Καμπάνα» για νέα

Σολιά»), το Τμήμα Δασών είναι αντιμέτωπο με σοβαρά προβλήματα, που το καθιστούν επικίνδυνα ανέτοιμο να διαχειριστεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα πυρκαγιές εν όψει του καλοκαιριού. Κυριότερο, όπως φαίνεται,  πρόβλημα είναι το ανύπαρκτο σύστημα επιφυλακής και ετοιμότητας του Τμήματος μετά την απόφαση της Κλαδικής Υπαλλήλων του ΤΔ για αποχή από τα ειδικά ωράρια και τις υπερωρίες. 

Υπογραμμίζεται πως την 1η Μαΐου (και ενδεχομένως πιο νωρίς λόγω της εβδομάδας του Πάσχα) ξεκινά η περίοδος υψηλού κινδύνου πυρκαγιών, η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, αναλόγως των καιρικών συνθηκών.


Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα