Τ/κ Τύπος: Η τριμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου

Η χθεσινή τριμερής σύνοδος Κύπρου–Ελλάδας–Αιγύπτου στη Λευκωσία αλλά και η ομιλία Σίσι στη Βουλή, καλύπτονται ειδησεογραφικά στα πρωτοσέλιδα των πέντε τ/κ εφημερίδων σήμερα.

Ωστόσο, κύριο φέρεται να είναι το θέμα με την άρση ή όχι της απαγόρευσης εισόδου στο ψευδοκράτος ενός γνωστού εγκληματία, τουρκικής καταγωγής, που έχει απελαθεί στην Τουρκία. Ακόμη ένα θέμα που «καίει» τους Τ/κ και την τσέπη τους είναι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες με την τουρκική λίρα να κάνει βουτιά προς τα κάτω σε σχέση με τα τρία κύρια ξένα νομίσματα

που χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους, το ευρώ, το δολάριο και την στερλίνα.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Οι θέσεις είναι ακόμα άδειες» γράφει ότι για πρώτη φορά αρχηγός ξένου κράτους που επισκέπτεται την Κύπρο, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, στην ομιλία του στη Βουλή επέστησε την προσοχή στο ότι οι θέσεις των Τ/κ Βουλευτών είναι άδειες από το 1963. Αλλού γράφει ότι ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός», Σερντάρ Ντενκτάς διέψευσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Αφρίκα ότι ο Τούρκος υπήκοος Ισμέτ Φελέκ που κατηγορείται για διάφορα εγκλήματα, δεν έχει βγει από την λίστα των ατόμων στα οποία απαγορεύεται η είσοδος στο ψευδοκράτος. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι την ερχόμενη Κυριακή καθορίζει το ΚΚΔ τους 50 υποψηφίους «βουλευτές» ενώ η προεπιλογή έγινε ήδη στα συλλογικά όργανα του κράτους.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Ξέφυγαν οι ισοτιμίες, φτωχαίνουν οι πολίτες» αναφέρει ότι στα ύψη βρίσκονται οι ισοτιμίες ΤΛ με ευρώ, δολάριο και στερλίνα σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην τριμερή σύνοδο ΚύπρουΕλλάδαςΑιγύπτου και τα αποτελέσματά της. Αλλού γράφει ότι λειτουργεί κέντρο καρδιακής ανεπάρκειας σε συνεργασία του «πανεπιστημιακού» νοσοκομείου εγγύς Ανατολή και το «πανεπιστημιακό» νοσοκομείο Κερύνειας, ιδιωτικά και τα δύο, ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη, Σουάτ Γκιουνσέλ.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Η έγνοια των πολιτών δεν είναι οι εκλογές, αλλά το συνάλλαγμα» γράφει ότι 1 ΤΛ ισούται με 3,95 δολάρια, 4,63 ευρώ και 5,24 στερλίνες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι τρεις χώρες, ΚύπροςΕλλάδαΑίγυπτος υπέγραψαν Μνημόνιο και «προκάλεσαν την Τουρκία». Αλλού γράφει ότι το κτίριο των παλιών κεντρικών φυλακών στην περιοχή κιουτσιούκ Καϊμακλί στη Λευκωσία, που είναι εγκαταλειμμένο, χρησιμοποιείται σήμερα από χρήστες ναρκωτικών ή αλκοόλ.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Να μην αμνηστευθούν οι απελαθέντες» γράφει ότι την έντονη αντίδραση του κόσμου έχουν προκαλέσει οι ειδήσεις ότι εγκληματίες που έχουν απελαθεί από τα κατεχόμενα γιατί διέπραξαν αδικήματα ή και εγκλήματα, τους επιτρέπεται ξανά η είσοδος. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από την επίδειξη μόδας της Βικτόρια Σίκρετ στη Σαγκάη και γράφει ότι «στην κομμουνιστική Κίνα πραγματοποιήθηκε ένα καπιταλιστικό σόου». Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι «δήμαρχοι» των μεγάλων πόλεων πήραν μέτρα και δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνο πλημμυρών αυτό το χειμώνα.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Υπάρχει απαγόρευση ή όχι;» αναφέρεται στην υπόθεση της άρσης ή μη της απαγόρευσης εισόδου στα κατεχόμενα για τον Ισμαήλ Φελέκ και δημοσιεύει τις δύο διαφορετικές απαντήσεις από την γραμματεία του «υπουργικού συμβουλίου» και το «υπουργείο εσωτερικών». Αλλού αναφέρεται στις λίστες υποψηφίων «βουλευτών» όλων των κομμάτων όπου πλειοψηφούν οι δάσκαλοι, οι δικηγόροι και οι γιατροί. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη συνάντηση Ε/κ και Τ/κ στο Λήδρα Πάλας, στο πλαίσιο ενός προγράμματος του τμήματος Τουρκολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα