«Μπλόκο» σε τουρκικό εγχειρίδιο σε Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού

Τη χρήση τουρκικού εγχειριδίου Μαθηματικών, το οποίο περιελάμβανε φωτογραφίες με τις σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, καθώς και φωτογραφίες των Κεμάλ Ατατούρκ, Φαζίλ Κιουτσούκ και Ραούφ Ντεκτάς, απέτρεψε το Υπουργείο Παιδείας από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Φιλελευθέρου και επιβεβαιώνεται και από το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως

αναφέρεται στο δημοσίευμα και επιβεβαιώνει και εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, το εν λόγω εγχειρίδιο μετέφερε στο σχολείο τουρκοκύπριος δάσκαλος, που απασχολείται με αγορά υπηρεσιών, καθώς το ήθελε ως βοήθημα του λόγω της γλώσσας. Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω σχολείο, φοιτούν και Τουρκοκύπριοι μαθητές.

Σε δηλώσεις του επιθεωρητή του Σχολείου, Χρίστου Παπαδόπουλου, δεν επετράπη η χρήση του βιβλίου και το θέμα δεν χρειάστηκε περαιτέρω διερεύνηση, καθώς τα κίνητρα του δασκάλου κρίθηκαν αγνά.

«Έδωσα την οδηγία να μη χρησιμοποιηθεί σαν να μην μπήκε στο σχολείο», τόνισε ο Χρίστος Παπαδόπουλος. «Δε φάνηκε ότι το έφερε εσκεμμένα, το είχε καθαρά για δικό του βοήθημα», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος στον τ/κ δάσκαλο που μετέφερε το εγχειρίδιο στο σχολείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα