Τ/κ Τύπος: «Η Λοϊζίδου θέλει το σπίτι της στην Κερύνεια»

Ο προσπάθειες της οικογένειας του Βρετανού George Low να βρεθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι δολοφόνοι του, η πυρκαγιά σε μπιραρία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, το νέο ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκε κρίσιμα 28χρονος μοτοσικλετιστής, η κατάσταση των ασθενοφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων, η πορεία ειρήνης προς τις Βρετανικές Βάσεις στο Ακρωτήρι και οι δηλώσεις της Τιτίνας Λοϊζίδου στο ΚΥΠΕ σχετικά με

την περιουσία της στην κατεχόμενη Κερύνεια, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Πήγαινε σπίτι Τζόνι», αναφέρεται στην πορεία ειρήνης προς της Βρετανικές Βάσεις στο Ακρωτήρι και γράφει ότι πέραν των 10 χιλιάδων ατόμων έλαβαν μέρος. Αναφορά γίνεται και σε δηλώσεις της Τιτίνας Λοϊζίδου στο ΚΥΠΕ σχετικά με την περιουσία της στην κατεχόμενη Κερύνεια, ότι απαιτεί απόδοση της περιουσίας της και όχι κλείσιμο της υπόθεσής της. Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Η Λοϊζίδου θέλει επιστροφή του σπιτιού της στην Κερύνεια», προβάλλει δηλώσεις της Τιτίνας Λοϊζίδου στο ΚΥΠΕ, όπως δημοσιεύονται σε ελληνοκυπριακές εφημερίδες, σχετικά με το θέμα της περιουσίας της στα κατεχόμενα και την άρνηση της Τουρκίας να υλοποιήσει την απόφαση του ΕΔΑΔ. Γράφει, ακόμα, ότι στον δρόμο Κερύνειας – Καραβά σημειώθηκε το νέο τροχαίο, κατά το οποίο ο 28χρονος μοτοσικλετιστής Υαζγκίν Καρακούρτ έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και τραυματίστηκε κρίσιμα. Αναφέρει αλλού ότι άρχισε τη λειτουργία του το νέο κέντρο αποκατάστασης και ειδικής φροντίδας στα κατεχόμενα, με σκοπό την αύξηση των τουριστών που επισκέπτονται το ψευδοκράτος για ιατρικό τουρισμό.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Ο γιος μας βρίσκεται στο χώμα και οι δολοφόνοι παραμένουν ελεύθεροι», γράφει ότι η εφημερίδα επικοινώνησε με τους γονείς του Βρετανού George Low, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Αγία Νάπα πριν από δύο χρόνια και πιστεύεται ότι οι δολοφόνοι του διέφυγαν στα κατεχόμενα. Οι γονείς αναφέρθηκαν στις προσπάθειές τους να βρεθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι ένοχοι. Αναφορά γίνεται και στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε μπιραρία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, η οποία κατέστρεψε πλήρως το υποστατικό, ενώ η «αστυνομία» ερευνά το ενδεχόμενο εμπρησμού. Προβάλλει, ακόμα, την έλλειψη πτητικών μέσων για κατάσβεση πυρκαγιών στα κατεχόμενα και γράφει ότι αντί να επιλυθεί το θέμα, για κάθε πυρκαγιά έρχεται από την Τουρκία μέσο πυρόσβεσης.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Απαρχαιωμένα τα ασθενοφόρα και τα πυροσβεστικά οχήματα μας», γράφει ότι στα κατεχόμενα χρησιμοποιούνται 53 ασθενοφόρα και 56 πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία όμως είναι απαρχαιωμένα. Γράφει, ακόμα, ότι η ταχύτητα είναι η αιτία του ατυχήματος με θύμα 28χρονο στον δρόμο Κερύνειας – Καραβά. Προβάλλει την πυρκαγιά σε μπιραρία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ενώ οι προκαταρκτικές έρευνες της «πυροσβεστικής» δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Μια περιουσία για τα καύσιμα, τα οχήματα και το σίδερο οικοδομών», προβάλλει στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι περισσότερες εισαγωγές παρατηρούνται στον τομέα των καυσίμων, οχημάτων και στο σίδερο οικοδομών, αφού κατά τους πρώτους μήνες του 2018 το ποσό που δαπανήθηκε για τους τρεις αυτούς τομείς έφτασε τα 32 εκατ. τουρκικές λίρες (περίπου 6 εκατ. ευρώ). Αλλού αναφέρεται στο νέο τροχαίο, στο οποίο τραυματίστηκε κρίσιμα 28χρονος. Αναφορά γίνεται και σε στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι χρήστες έξυπνων συσκευών στα κατεχόμενα ανέρχονται στις 339 χιλιάδες 588.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα