Ρωσικό δημοσίευμα «καίει» την ανώτερη εισαγγελέα της Κύπρου

Δημοσίευμα του ρωσικού ιστότοπου Compromat αναδημοσιεύει η εφημερίδα «Πολίτης», στο οποίο αναφέρεται στην ανώτερη εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Ελένη Λοϊζίδου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Πολίτη», δημοσιεύτηκε στον συγκεκριμένο ιστότοπο εκτενές ρεπορτάζ για την ανώτερη εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Ελένη Λοϊζίδου (δεύτερη τη τάξει μετά τον Κ. Κληρίδη), αποκαλύπτοντας δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα, που τη φέρουν ως αποστολέα ή παραλήπτη. Σε ένα εξ αυτών, σύμφωνα πάντα με τον «Πολίτη», αναφέρεται

ότι «κύρια έγνοια της» είναι να ικανοποιήσει τα αιτήματα των Ρώσων συναδέλφων της.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η κ. Λοϊζίδου χειρίζεται τα αιτήματα εκδόσεως που υποβάλλουν διάφορες χώρες για πολίτες τους που βρίσκονται στην Κύπρο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Πολίτη», διατηρεί μια ιδιαίτερη σχέση με τη ρωσική εισαγγελία και συγκεκριμένους λειτουργούς της. Το ρεπορτάζ αποδίδεται στο «Τμήμα ‘Κ’» ( Департамент «К») το οποίο έχει κάνει σχετική ανάρτηση σε blog με ηλεκτρονική διεύθυνση που δείχνει ότι βρίσκεται στην Κύπρο (https://cogroup.blogspot.com.cy). Εικάζεται πως το «Τμήμα ‘Κ’», παραπέμπει σε κωδικοποίηση του «Τμήματος Κύπρου».

Ο «Πολίτης» αναφέρει ότι στο ρεπορτάζ παρατίθενται δύο σύνδεσμοι, στους οποίους είναι αποθηκευμένα 19.000 ηλεκτρονικά μηνύματα, τα οποία πήραν από τον λογαριασμό της κ. Ελένης Λοϊζίδου. Συνεχίζει αναφέροντας ότι τα μηνύματα έχουν να κάνουν με τα καθήκοντα της στη Νομική Υπηρεσία.

Στο ρεπορτάζ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κ. Λοϊζίδου φέρεται να συνεργάζεται με την εισαγγελία της Ρωσίας, με ανορθόδοξο τρόπο, για να ικανοποιήσει αιτήματα έκδοσης Ρώσων πολιτών που βρίσκονται στην Κύπρο και στους οποίους οι Ρώσοι αποδίδουν αξιόποινες πράξεις, κυρίως οικονομικής φύσεως, αλλά και για να διευκολύνει αιτήματα των ρωσικών αρχών.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο «Πολίτης», μια από τις υποθέσεις είναι του Browder, που χαρακτηρίζεται ως ο ΝΟ1 εχθρός του Βλαντίμιρ Πούτιν. Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν περίεργοι θάνατοι και πολλά εκατομμύρια δολάρια. Συνδέεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, με το σκάνδαλο που αφορά τις καταγγελίες για ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές των ΗΠ, υπέρ Ντ.Τραμπ και εναντίον της Χίλαρι Κλίντον.

Στο ίδιο δημοσίευμα, γίνεται αναφορά σε πολλές υποθέσεις, όπως την καθυστέρηση δίκης, τη σχέση της Λοϊζίδου με τον αναπληρωτή διευθυντή της υπηρεσίας διεθνούς συνεργασίας της ρωσικής εισαγγελίας, την υπόθεση Konovalova αλλά και τα ακριβά γούστα της.

Επίσης, στον «Πολίτη» δημοσιεύονται δύο μέιλ που αποδίδονται στην κ. Λοϊζίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα