Την πρώτη πληρωμή προς το κράτος €60 εκ. κατέβαλε η ΚΕΔΙΠΕΣ

Την πρώτη πληρωμή προς το κράτος ύψους €60 εκ. ευρώ κατέβαλε σήμερα η ΚΕΔΙΠΕΣ, έναντι της κρατικής βοήθειας που είχε δοθεί στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα. Η συνολική αποπληρωμή για το 2019 σε μετρητά θα ανέλθει στα €120 εκ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία

Παράλληλα, η αποπληρωμή κρατικής βοήθειας γίνεται και μέσω της παραχώρησης ακινήτων στο κράτος, η αξία των οποίων ανέρχεται σε περίπου

€85εκ. ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής και παραχώρησης ακινήτων προς το κράτος άλλων ακινήτων αξίας περίπου €35 εκ. ευρώ. 

Επιπρόσθετα, μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, μεταφέρονται προς την Κυπριακή Δημοκρατία τρεις σημαντικές συλλογές, έργων τέχνης, νομισμάτων και αρχαιοτήτων, συνολικής αξίας περίπου €800.000 έναντι της οφειλής προς το κράτος. 

«Η ΚΕΔΙΠΕΣ στο πλαίσιο της αποστολής της στοχεύει στην αποτελεσματική διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και στη μεγιστοποίηση της αποπληρωμής της κρατική βοήθειας. Από το 2020 η αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας θα γίνεται σε τακτική τριμηνιαία βάση», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Keywords
Τυχαία Θέματα