Ι. Μάζης: Αστειότητες οι αποφάσεις ΕΕ για την Τουρκία

Η αδέξια μικροκομματική και μικροπολιτική του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, στοχεύει στο να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να κερδίσει τις εκλογές, ανέφερε ο Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Γεωπολιτικής, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», για την εισβολή της Τουρκίας στα βορειοανατολικά της Συρίας. 

Η μικροπολιτική προσέγγιση διαλύει το δυτικό σύστημα ασφαλείας

όπως το ξέραμε και ελπίζω ότι τη θέση του, πολύ σύντομα, θα κληθεί να αναλάβει ένας νέος καταμερισμός δυνάμεων, στον οποίο σημαντικό ρολό θα παίξει η Γαλλία, ως κατ' εξοχήν ναυτική και μεσογειακή δύναμη. Βλέπουμε ότι ήδη οι κινήσεις της στο πρακτικό κομμάτι είναι οι πιο συγκεκριμένες και για την Κύπρο και για την Ελλάδα, ανέφερε.

Όσον αφορά στις αποφάσεις που λήφθηκαν χθες από το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ, ο κ. Μάζης έκανε λόγο για αστειότητες. Η Τουρκία δεν ξεκίνησε πόλεμο έχοντας ανάγκη να προμηθευτεί νέα όπλα από κάπου, πρόσθεσε. 

Ο Ερντογάν, ακούγοντας την ανακοίνωση της ΕΕ, έδωσε απαντήσεις και είπε ότι δεν επηρεάζεται και θα ολοκληρώσει αυτά που ξεκίνησε, συμπλήρωσε. 

Δεν μιλάμε για δυτική κοινωνία ούτε κοινωνία δικαίου, κατέληξε. 

Keywords
Τυχαία Θέματα