Την παραίτηση της «κυβέρνησης» ζητά ο Όζερσαϊ

Τη θέση ότι το πολύ χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στις χθεσινές «ενδιάμεσες εκλογές» είναι το αποτέλεσμα των λανθασμένων πολιτικών χειρισμών της προηγούμενης περιόδου, εξέφρασε ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού (ΚΛ), Κουντρέτ Όζερσαϊ, σε νέα τοποθέτηση του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της χθεσινής αναμέτρησης.

Με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Όζερσαϊ επισήμανε τη χαμηλή συμμετοχή

των ψηφοφόρων και δήλωσε ότι «ο λαός δεν δέχτηκε να είναι συνέταιρος στα πολιτικά λάθη» και ότι «κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτή την ντροπή της δημοκρατίας».

«Δεν διορίζεις έναν αναπληρωτή πρωθυπουργό με πολιτικό πραξικόπημα ενώ ο πρόεδρος του κόμματος στέκεται εκεί, δεν καταστρέφεις τη φήμη του κράτους, δεν δημιουργείς στη συνέχεια έναν πρόεδρο κόμματος με ένα ψεύτικο συνέδριο με έναν μόνο υποψήφιο και δεν μετατρέπεις τις εκλογές και την κάλπη χωρίς νόημα», σημείωσε ο κ. Όζερσαϊ.

«Έχετε υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του λαού στο κράτος. Και όταν ο λαός δεν πάει στις κάλπες, δεν θέλει να είναι εταίρος σε αυτό το πλέον ανούσιο οικοδόμημα τον καλείται να πάει στις κάλπες. Τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στη κυβέρνηση και η αντιπολίτευση δεν μπόρεσαν να πείσουν ούτε τις δικές τους βάσεις», πρόσθεσε.

Ο κ. Όζερσαϊ, ο οποίος διαφωνεί με την ιδέα των «ενδιάμεσων εκλογών» κάλεσε την τ/κ αντιπολίτευση να αναθεωρήσει την γραμμή της. Επίσης, αναρωτήθηκε για το αν ο Ουνάλ Ουστέλ «θα διαβάσει με σωστό τρόπο το μήνυμα που έδωσε ο λαός και θα παραιτηθεί άμεσα για να ανοίξει το δρόμο για το σχηματισμό μιας νόμιμης κυβέρνησης;».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα