Τιμούρ:«Όλα γίνονται εδώ για να διακόψουν το πρωτάθλημα»

Ο Τιμούρ Κετσπάγια μίλησε σε ιστοσελίδα της χώρας του για την κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο,για το μέλλον του πρωταθλήματος και για τη φυσική κατάσταση των παικτών.Να σημειωθεί πως οι δηλώσεις του έγινα πριν τη συνέλευση της ΚΟΠ.

Αναλυτικά:

«Η κατάσταση είναι πολύ βελτιωμένη στην Κύπρο και δεν υπάρχει λόγος να μην συνεχιστεί η σεζόν. Το λυπηρό είναι ότι κανείς δεν θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και να προσπαθήσει να πάρει μια απόφαση το συντομότερο δυνατό

και να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να μιλούν για το νέο πρωτάθλημα. Μόνο η ομάδα μας από την αρχή θέλει να συνεχίσει τη σεζόν και να κριθούν όλα στο γήπεδο».

Γιατί οι ομάδες δεν θέλουν να συνεχίσουν τη σεζόν;

«Εδώ οι ομάδες πιστεύουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και δεν θα πληρώσουν τους μισθούς των παικτών. Ο καθένας έχει διαφορετικές δικαιολογίες. Μερικοί θέλουν να αυξήσουν τον αριθμό των ομάδων. Σε αυτό το σημείο, κανείς δεν σκέφτεται τι θα ήταν καλό για όλους, δηλαδή συνέχεια και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στο γήπεδο. Ωστόσο στις περισσότερες χώρες προσπαθούν να ολοκληρώσουν τη σεζόν. Όλα γίνονται εδώ για να διακόψουν το πρωτάθλημα».

«Αν σταματήσει η σεζόν, θα παίξουν οι πρώτες τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη. Αλλά δεν έχει ακόμη αποφασιστεί ποιος θα αναγνωριστεί ως πρώτος, εμείς ή η Ομόνοια. Τώρα η Ομόνοια είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, επειδή μας νίκησαν μία φορά και το άλλο ματς έληξε ισόπαλο. Ωστόσο σε όλες τις άλλες κατηγορίες υπερτερούμε εμείς. Αν θα αποφασίσουν διακοπή η ομάδα μας θα προσπαθήσει να μάθει ποιος θα πάει στο Champions League».

Για το πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα σεζόν;

«Εξαρτάται από το πότε θα ξεκινήσουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εάν τα παιχνίδια έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο, τότε θα πρέπει να ξεκινήσουμε την προπόνηση στα τέλη Μαΐου. Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι ενδέχεται να παίξουμε τον Αύγουστο τα προκριματικά – σε αυτήν την περίπτωση, θα αρχίσουμε να προετοιμασία λίγο αργότερα».

«Σε κάθε περίπτωση, τα οικονομικά θέματα πρέπει να επιλυθούν και οι διαπραγματεύσεις με το προπονητικό τιμ και τους παίκτες πρέπει να διευκρινιστούν. Πολλοί σύλλογοι σκέφτονται να αποφύγουν τις οικονομικές υποχρεώσεις λόγω πανδημίας, αλλά αργά ή γρήγορα όλοι θα πρέπει να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα, επειδή υπάρχουν παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στα τέλη Μαΐου. Εάν συνεχιστεί η σεζόν, τότε το συμβόλαιο αυτών πρέπει να παραταθεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Για την αγωνιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών:

«Δεν μπορώ να πω ότι οι παίκτες δεν είναι σε φόρμα. Ο καθένας είχε μια ατομική προπόνηση, κανείς δεν πήγε διακοπές για ενάμιση μήνα. Έτσι, εάν το πρωτάθλημα επαναρχίσει, θα χρειαστούν λίγο χρόνο οι ποδοσφαιριστές να προετοιμαστούν, αλλά δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσουμε ξανά από την αρχή. Οι περισσότεροι παίκτες είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε πράγματα από το τηλέφωνο, αλλά προσπαθούσαμε για το καλύτερο δυνατό».

Keywords
Τυχαία Θέματα