Τιμήθηκε η ένδοξη μάχη της Αγίας Νάπας που δόθηκε στις 17 Μαρτίου 1826

Για 4η συνεχόμενη χρονιά τιμήθηκε χθες η μοναδική ένδοξη Μάχη που έγινε στην Αγία Νάπα στις 17 Μαρτίου 1826, μεταξύ των Ελλήνων Επαναστατών και Τούρκων Φρουρών Αγίας Νάπας – Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σίγμα στις Τομές στα Γεγονότα, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας με την παρέλαση των σχολείων, σωματείων, συλλόγων και το άναμμα της Φλόγας από τους δρομείς των Εφέδρων Βατραχανθρώπων.

Στη συνέχεια,

υπό τους ήχους πατριωτικών και επαναστατικών τραγουδιών έγινε η ανάρτηση των σημαιών του αγώνα.
Θαυμασμό και ρίγη συγκίνησης προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η άφιξη της ομάδα κολυμβητών του Συνδέσμου Εφέδρων Βατραχανθρώπων, οι οποίοι με περηφάνια και δέος κολύμπησαν μαζί με την σημαία του Επαναστατικού Αγώνα 1821 των Κυπρίων Αγωνιστών, η οποία στη συνέχεια παραδόθηκε στον Υπουργό Οικονομικών.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, ανέφερε ότι «η επανάσταση αυτή βοήθησε στην θεμελίωση του ελληνικού κράτους προσφέροντας στον κόσμο αξιοσημείωτα παραδείγματα αρετής, πατριωτισμού, και αφοσίωσης στις αξίες της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Σημαντική και ιστορική στιγμή στην εκδήλωση, ήταν η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης του Δήμου Αγίας Νάπας και του Δήμου Πωγωνίου.
Με τις σημαίες να κυματίζουν, ελληνικά σκάφη έφτασαν στο Λιμανάκι επανδρωμένα με τους  Έλληνες Πολεμιστές και επικεφαλής τον Χατζημιχάλη Νταλιάνη, όπου έγινε αναπαράσταση της ιστορικής Μάχης.

Τέλος, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια.

Δείτε το απόσπασμα: 

Keywords
Τυχαία Θέματα