Τηλεφωνούσαν οι ασθενείς κι οι γιατροί ήταν άδεια-Στο ΓεΣΥ το ΤΑΕΠ Απολλωνείου

Έψαχναν τους προσωπικούς γιατρούς τους οι ασθενείς και δεν τους έβρισκαν αφού οι περισσότεροι έμειναν κλειστοί την Τρίτη του Πάσχα.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΟΑΥ Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, η Τρίτη του Πάσχα δεν ήταν αργία και γι' αυτό δεν λειτούργησαν τα εφημερεύοντα κέντρα.

Το θέμα θα διευθετηθεί όπως είπε αφού «του χρόνου ή θα καθορίσουμε την Τρίτη του Πάσχα ως δημόσια αργία έτσι

ώστε να λειτουργήσουν τα εφημερεύοντα κέντρα είτε θα δώσουμε εντολή στους προσωπικούς γιατρούς να λειτουργήσουν κανονικά».

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην ένταξη των πρώτων βοηθειών του Απολλώνειου νοσοκομείου στο ΓεΣΥ, δηλώνοντας πως «μπήκε στο ΓεΣΥ και η έναρξη των υπηρεσιών θα επέλθει την 1η Σεπτεμβρίου καθώς θα γίνει μια αναδιοργάνωση και σημαντικές αλλαγές στο χώρο των Πρώτων Βοηθειών.

Με την λειτουργία του θα καλύψει την δυτική Λευκωσία, γεωγραφικά και θα δώσουμε επιλογές στους ασθενείς. Πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει καταλυτικά για υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των ΤΑΕΠ για να ανέβει το επίπεδο τον υπηρεσιών».

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα για ΓεΣΥ και ΤΑΕΠ ανέφερε ότι ακολουθεί η Λεμεσός και μετά η Λάρνακα και η Πάφος.

Τέλος, ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε σχετικά με την ένταξη των ποδολόγων στο ΓεΣΥ. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε πως θα ενταχθούν σε περίπου δύο μήνες στο ΓεΣΥ κάτι το οποίο δεν ήταν στον αρχικό σχεδιασμό.

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης: Covid: Πανδημία ή ενδημική φάση; Ο ΠΟΥ ζητεί την προσεκτική χρήση των όρων

Keywords
Τυχαία Θέματα