Τηλεφωνική συνδιάσκεψη Μέρκελ, Τσίπα, Ολάντ

Τηλεφωνική συνδιάσκεψη έχει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας, με την Καγκελάριο της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ και τον Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν δήλωσε σήμερα ότι η πρόταση των διεθνών πιστωτών που απέρριψε

η Ελλάδα είναι διαπραγματεύσιμη και η Αθήνα θα πρέπει να προτείνει μία εναλλακτική στην πρόταση περί μείωσης του ΕΚΑΣ, την οποία έχει ήδη καταδικάσει η ελληνική πλευρά.

"Κανείς δεν είπε ποτέ, ούτε οι θεσμοί ούτε οι χώρες (της ευρωζώνης), ότι επρόκειτο για μία πρόταση take it or leave it, ότι επρόκειτο για ένα τελεσίγραφο," επεσήμανε ο Μισέλ Σαπέν, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς, στο περιθώριο του συνεδρίου του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να αποτελέσει πρόσκομμα στις διαπραγματεύσεις το θέμα των συντάξεων, εκείνος απάντησε: "Ναι, αλλά η ελληνική πλευρά έχει επιχειρήματα που δεν στερούνται νομιμότητας. Θα πρέπει να καταθέσουν διαφορετικές προτάσεις προκειμένου να προσπαθήσουν να πετύχουν την ίδια συνολική δημοσιονομική ισορροπία".

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα