Τι ξένισε τον Φουρλά στην προσφώνηση του ΠτΔ στο Στρασβούργο

Σε αποτίμηση για την προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χθες στο Στρασβούργο, προέβησαν οι Ευρωβουλευτές Λουκάς Φουρλάς και Δημήτρης Παπαδάκης, μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο.

Στη δική του τοποθέτηση ο κ. Φουρλάς, ανέφερε πως όταν ένας πρόεδρος έχει την ευκαιρία να εκφράσει τις θέσεις του ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, είναι από μόνο του ένα θετικό γεγονός.

Σημείωσε ότι

η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν αυτό που θα ανέμενε κάποιος.

Ωστόσο, όπως είπε, τον ξένισε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του στο να αναφέρει ποιοι τον στήριξαν στις προεδρικές εκλογές και ποιοι όχι.

Αυτό δεν ενδιέφερε το κοινό στο οποίο απευθυνόταν, είπε ο κ. Φουρλάς, σημειώνοντας πως ο Πρόεδρος το χρησιμοποίησε ως αυτοπροβολή.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδάκης, σημείωσε ότι ο Πρόεδρος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η Κύπρος είναι ισότιμος εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επικεντρώθηκε στο να αναδείξει τη γεωστρατηγική σημασία της Κύπρου για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έκανε λόγο για πολύ θετικά στοιχεία στην ομιλία και ένα φιλικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα ότι ο Πρόεδρος μιλούσε ενώπιον ενός σχεδόν άδειου Κοινοβουλίου, ο κ. Παπαδάκης ανέφερε πως σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων αρχηγών κρατών, ούτε οι μισοί Ευρωβουλευτές από αυτούς που παρακολούθησαν χθες την ομιλία του Προέδρου, δεν παρευρίσκονται.

Διαβάστε επίσης:

ΠτΔ: 49 χρόνια κατοχής και διαίρεσης στην καρδιά της Ευρώπης είναι πάρα πολλά

Ομιλία ΠτΔ στο ΕΚ: Κυπριακό, ευρωπαϊκά, Ουκρανικό, ενέργεια, μεταναστευτικό

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φουρλά, ΠτΔ, Στρασβούργο,fourla, ptd, strasvourgo