Τί θα έπειθε την Τουρκία να πει «ναι» στην ένταξη της Σουηδίας

Δύο είναι οι περιπτώσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις προσπάθειες της Σουηδίας να πείσει την Άγκυρα για το PKK στο πλαίσιο της "διαπραγμάτευσης του ΝΑΤΟ", σύμφωνα με τον Paul T. Levin, διευθυντή του Ινστιτούτου Τουρκικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.

Η Σουηδία έδωσε το πράσινο φως για έκδοση

Η πρώτη περίπτωση αφορά στην έκδοση ενός ατόμου που καταδικάστηκε για αδικήματα ναρκωτικών και το οποίο

αυτοπροσδιορίστηκε ως υποστηρικτής του PKK. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σουηδίας έχει δώσει το πράσινο φως για την έκδοση του ατόμου αυτό στην Τουρκία.

Οι τουρκικές αρχές είχαν ζητήσει την έκδοσή του για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στην Τουρκία, υποσχόμενες να μην του απαγγείλουν κατηγορίες για τρομοκρατικό αδίκημα. Ως εκ τούτου, το Ανώτατο Δικαστήριο δεν είδε κανένα εμπόδιο για την έκδοση.

Όλα τα μάτια θα είναι τώρα στραμμένα στο κατά πόσον τα δικαστήρια στην Τουρκία θα τηρήσουν τη δέσμευσή τους απέναντί του και πώς θα του συμπεριφερθούν.

Η δεύτερη περίπτωση

Σε μια άλλη υπόθεση την Παρασκευή αναμένεται η ετυμηγορία για ένα άτομο που είναι ύποπτο για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και εκβιασμό εκ μέρους του PKK.

Η Τουρκία απαίτησε από τη Σουηδία όχι μόνο νέους νόμους, αλλά και συγκεκριμένα αποτελέσματα. Οι κατηγορίες στην υπόθεση της Παρασκευής είναι πολύ συγκεκριμένες και η Τουρκία μπορεί τώρα να ζητήσει την έκδοση και αυτού του ατόμου.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία:Φυλακίστηκε 16χρονος γιατί ζωγράφισε μουστάκι Χίτλερ σε αφίσα Ερντογάν

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Σουηδίας,tourkia, souidias