Τι προκαλεί τα εξανθήματα στους λουόμενους στο Lady’s Mile (pics)

Δεκάδες είναι οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες γίνεται λόγος για την εμφάνιση ερεθισμών στο δέρμα των λουόμενων στην παραλία του Lady’s Mile στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών, στη συγκεκριμένη παραλία είναι συχνό φαινόμενο η εμφάνιση ερεθισμών στο δέρμα, προκαλώντας ερωτήματα ως προς τη φύση του φαινομένου, αλλά και την επικινδυνότητα της παραλίας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Τμήμα Υγειονομικού

του Δήμου Λεμεσού, μας αναφέρθηκε ότι ο ερεθισμός προκαλείται από ακάρεα, τα οποία είναι διάφανα και δεν εντοπίζονται με γυμνό μάτι, ενώ ζουν και στο νερό και στην άμμο, άρα δεν είναι εύκολος ο εντοπισμός και η καταστολή τους. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, δεν υπάρχει κανένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του φαινομένου.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρείται μόνο στην παραλία Lady’s Mile στη Λεμεσό, κυρίως αυτή την περίοδο του χρόνου και οφείλεται στην άνοδο της θερμοκρασίας, παράγοντα που υποβοηθά στην εμφάνιση τους. Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, πρόκειται για ένα παροδικό φαινόμενο, περίπου ενός μήνα.

Πολλοί λουόμενοι αναφέρουν ότι των εξανθημάτων προηγείται η αίσθηση τσιμπήματος, ενώ μέσα στα συμπτώματα είναι η εμφάνιση «κοκκινίλων» (εξανθημάτων) σε διάφορα μέρη του σώματος.

Σύμφωνα με το Τμήμα Υγειονομικού του Δήμου Λεμεσού, δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό, αλλά, εάν επιμένουν τα συμπτώματα, οι λουόμενοι προτρέπονται να αποταθούν σε κάποιο γιατρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα