Γιατροί από την Ελλάδα για τα ΤΑΕΠ; Τι απαντά ο Πρόεδρος του ΟΚΥπΥ

Σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στα ΤΑΕΠ των δημόσιων νοσηλευτηρίων -ειδικότερα όσον αφορά την υποστελέχωση σύμφωνα με την ΠΑΣΥΚΙ- πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον Υπουργό Υγείας και με τη συμμετοχή του ΟΚΥπΥ και των Διευθυντών των ΤΑΕΠ. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όπως αναφέρθηκε σε ανακοίνωση, παρουσιάστηκαν λύσεις και τέθηκαν χρονοδιαγράμματα για την τοποθέτηση νέου ανθρώπινου δυναμικού, την ανανέωση του υφιστάμενου και την πραγματοποίηση εσωτερικών μετακινήσεων.

Παράλληλα,

οι Διευθυντές των ΤΑΕΠ ενημερώθηκαν για την προκήρυξη 10 θέσεων για στελέχωση των Τμημάτων.

Κληθείς να σχολιάσει στο SigmaLive, εάν το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΥπΥ, θα στοχεύσουν στην εξεύρεση γιατρών από την Ελλάδα και γενικότερα την Ευρώπη για τη στελέχωση των ΤΑΕΠ και των δημόσιων νοσηλευτηρίων γενικότερα, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Αλέκος Σταμάτης ανέφερε ότι εδώ και μήνες οι προκηρύξεις κενών θέσεων δημοσιεύονται σε πολλές ιστοσελίδες και στην Ελλάδα.

Ξεκαθάρισε, δηλαδή, πως πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθείται εδώ και αρκετό καιρό και όχι συγκεκριμένα την περίοδο που διανύουμε. 

Όπως πρόσθεσε, ανέκαθεν υπήρχε και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Ελλαδίτες γιατρούς για να εργαστούν σε δημόσια νοσηλευτήρια της Κύπρου

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Χαράλαμπος Χαριλάου, Λειτουργός ΟΚΥπΥ, ανέφερε ότι τώρα γίνεται πιο έντονη η προσπάθεια για την εξεύρεση ιατρών από την Ελλάδα

Στη δική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, δεν υπάρχει ζήτημα εάν προσληφθούν Ελλαδίτες ιατροί, ωστόσο πρέπει να μπει μια παράμετρος, είπε. 

Διερωτήθηκε γιατί εφόσον Κύπριοι σπουδάζουν ιατροί δεν μπορούν να προσεγγιστούν για εργασία στα δημόσια νοσηλευτήρια. 

Keywords
Τυχαία Θέματα