Τη λίμνη Ορόκλινης επισκέφθηκαν οι Καδής και Φάμελλος

Τη λίμνη Ορόκλινης, που είναι περιοχή Natura 2000, επισκέφθηκαν το μεσημέρι ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας Σωκράτης Φάμελλος.

Συνοδευόμενοι από λειτουργούς του Τμήματος Δασών, του Τμήματος Περιβάλλοντος και του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, οι κύριοι Καδής και Φάμελλος

έκαναν πτηνοπαρατήρηση από το παρατηρητήριο πουλιών που υπάρχει στη λίμνη και ενημερώθηκαν για δύο από τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στη περιοχή.

Συγκεκριμένα το έργο Life αφορά την αποκατάσταση και διαχείριση της ζώνης ειδικής προστασίας στη λίμνη της Ορόκλινης που περιλαμβάνει δράσεις διατήρησης και ενημέρωσης του κοινού και των ενδιαφερόμενων μερών.

Οι δράσεις διατήρησης περιλάμβαναν την περίφραξη της λίμνης ώστε να σταματήσει η όχληση που προκαλείται από την είσοδο οχημάτων διαφόρων τύπων στη λίμνη, την απομάκρυνση ξενικών εισβλητικών ειδών (όπως ακακίες), τη φύτευση γηγενών ειδών θάμνων και δέντρων, τη διαχείριση του νερού και την αποκατάσταση της περιοχής όπου λειτουργούσε το παράνομο παζαράκι.

Το έργο After Life αφορά τη διαχείριση της περιοχής που έχει το Τμήμα Περιβάλλοντος και η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας ενώ υπάρχει στενή συνεργασία και με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες όπως το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων.

Στην προστατευόμενη περιοχή γίνονται δράσεις όπως αποκοπή καλαμώνα και καθαρισμός της λίμνης ενώ έχει χωροθετηθεί ιχθυόσκαλα για τα χέλια.

Οι κύριοι Καδής και Φάμελλος θα πραγματοποιούσαν επίσης επίσκεψη στις Αλυκές Λάρνακας, ωστόσο λόγω των καταρρακτωδών βροχών που έπεφταν εκείνη την ώρα, η επίσκεψη δεν πραγματοποιήθηκε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα