Τι κάνουν σήμερα οι 6 επιζώντες της τραγωδίας της Σαπεκοένσε

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την τραγωδία της Σαπεκοένσε, με τους 6 επιζώντες να συνεχίζουν τη ζωή τους. Διαβάστε τι κάνουν σήμερα οι 3 ποδοσφαιριστές, ένας δημοσιογράφος, μια αεροσυνοδός και ένας μηχανικός αεροπλάνου.

Στις 28 Νοεμβρίου του 2016, ένα αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία «ταρακούνησε» όλο τον κόσμο, με το αεροπλάνο που μετέφερε τη βραζιλιάνικη ομάδα Σαπεκοένσε για τον πρώτο τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα απέναντι στην Ατλέτικο Νασιονάλ να πέφτει.

Στα βουνά κοντά στο Μεντεγίν, το αεροσκάφος έπεσε και 71 άνθρωποι έχασαν τη ζωή

τους, αλλά και 6 ξεγέλασαν τον θάνατο...

Οι 3 που σώθηκαν από την αεροπορική τραγωδία ήταν ποδοσφαιριστές της Σαπεκοένσε και ένα χρόνο μετά προσπαθούν να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους.

Ο Άλαν Ρουσέλ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και πριν από μερικές ημέρες είχε αγωνιστεί στο φιλικό με την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», ενώ ο 28χρονος μεσοαμυντικός πέτυχε και το πρώτο του γκολ!

Ο Νέτο ήταν από τους τρεις τυχερούς και τελευταίος που διασώθηκε. Πέρασε αρκετό χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση με προβλήματα στον πνεύμονα, το γόνατο, το κεφάλι και τον καρπό. Σήμερα προπονείται για να επιστρέψει και πάλι στο χορτάρι.

Ο Τζάλσον Φόλμαν, ο τερματοφύλακας της Σαπεκοένσε, έχασε το πόδι του πριν από ένα χρόνο, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Του τοποθετήθηκε πρόσθετο μέλος, ακολούθησε ένα μεγάλο διάστημα θεραπείας και ασκήσεων, αλλά και απίστευτης θέλησης και πρόσφατα επέστρεψε στις προπονήσεις, στο γήπεδο της βραζιλιάνικης ομάδας «Arena Condá»!

Υπήρξε και ένας τέταρτος ποδοσφαιριστής που κατάφερε να βγει από τα συντρίμμια, ο Ντανίλο, αλλά δεν άντεξε και ξεψύχησε στο νοσοκομείο.

Ο Ραφαέλ Ενζέλ ήταν ο μοναδικός δημοσιογράφος από τους 21 ανθρώπους που σώθηκαν, και συνεχίζει να εργάζεται στο Radio West Capital και πλέον γράφει βιβλίο για την εμπειρία του.

Η αεροσυνοδός Χιμένα Σουάρες ήταν η τελευταία επιζών που βγήκε από το νοσοκομείο στην Κολομβία, με την 28χρονη Βολιβιανή να αφήνει τη δουλειά ως αεροσυνοδός και να εργάζεται πλέον ως μοντέλο.

Ο Έρβιν Τουμίρι ήταν μηχανικός αεροπλάνου και βγήκε σχεδόν αβλαβής από το δυστύχημα. Σήμερα συνεχίζει στην αεροναυπηγική και σπουδάζει για να γίνει πιλότος στη Βολιβία.

Keywords
Τυχαία Θέματα