Βρέθηκαν τα οστά Τ/κ ποδοσφαιριστή σε τάφο στα κατεχόμενα

Η επιβολή ποινών σε διαφορετικές υποθέσεις, η μη έγκριση του «νομοσχεδίου» για τη συνταξιοδότηση των «αστυνομικών» στα 45 και ο εντοπισμός των οστών ενός πολύ γνωστού Τ/κ αγνοούμενου από το 1963 που είχε θαφτεί σε ομαδικό τάφο και στη συνέχεια τα οστά μεταφέρθηκε στον κήπο του Τεκκέ στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου και τελικά βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν, είναι τα κύρια θέματα στις πέντε τ/κ εφημερίδες σήμερα. Αναφορά γίνεται επίσης σε προεκλογικές κινήσεις των κομμάτων, αλλά και σε άλλες ειδήσεις από το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Βρήκαμε τον Ρούσο 54 χρόνια μετά», αναφέρεται στην περίπτωση του γνωστού στους Τ/κ Χουσεΐν Ρουσό, ποδοσφαιριστή στην ομάδα του μικρού Καϊμακλιού και καθηγητή γυμναστικής, ο οποίος αγνοείτο από τις 25 Δεκεμβρίου του 1963 και τα οστά του ανακαλύφθηκαν στις εκταφές στον κήπο του Τεκκέ στη Λευκωσία. Αλλού γράφει ότι το κόμμα του Λαού συμπλήρωσε τα κενά από τους αποχωρήσαντες υποψηφίους «βουλευτές» και αναφέρεται σε τρεις περιπτώσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΡΤΚ δήλωσε χθες ότι ο λόγος που δεν παρέστη το κόμμα του στην ολομέλεια της «βουλής» και δεν υπήρχε απαρτία, ήταν επειδή δεν θα παρίσταντο ο «πρωθυπουργός» και ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός».

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Μοίρασε ποινές η δικαιοσύνη», αναφέρεται σε δύο δίκες που ολοκληρώθηκαν χθες με βαριές ποινές, για οδικό δυστύχημα και απαγωγή, βιασμό και απόσπαση χρημάτων με απειλή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην υπόθεση της Γενικής Εισαγγελίας και γράφει για συνεργασία της βοηθού εισαγγελέως – όπως γράφει – Έλενας Λοϊζίδου με τη Ρωσία. Αλλού γράφει για τον Χασάν Τοσούνογλου που απέσυρε την υποψηφιότητά του για τις «βουλευτικές» από το ΔΚ, με αιτιολογικό ότι θέλει να ξοδέψει περισσότερο χρόνο στον αθλητικό σύλλογο Κιουτσιούκ Καϊμακλί όπου είναι πρόεδρος.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Δουλεύουν τους αστυνομικούς», αναφέρεται στη «νομοθεσία» για τη συνταξιοδότηση των «αστυνομικών» στα 45 τους χρόνια, που επρόκειτο να συζητηθεί και να εγκριθεί χθες στη «βουλή», που όμως δεν συνεδρίασε λόγω έλλειψης απαρτίας. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί συνέντευξη του «υπουργού υγείας», ο οποίος – μεταξύ άλλων – δήλωσε ότι μετά από μικρή αλλαγή θα ξαναπροτείνουν το «νομοσχέδιο» για το δικαίωμα των γιατρών του «δημοσίου» να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα. Αλλού γράφει ότι το κόμμα του Λαού ανακοίνωσε την τελική του λίστα υποψηφίων μετά τις αποχωρήσεις.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Οι Αμμοχωστιανοί έχουν υψηλές προσδοκίες», γράφει ότι οι κάτοικοι της Αμμοχώστου, που μίλησαν στην εφημερίδα, αναμένουν να δουν τα προγράμματα των κομμάτων εν όψει «εκλογών» για το οδόφραγμα της Δερύνειας, τα Βαρώσια, το λιμάνι και άλλα θέματα που απασχολούν την πόλη. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο «πρωθυπουργός» Οζγκιουργκιούν δήλωσε πως η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας – Απλικίου. Αλλού γράφει ότι μια ομάδα νέων στην Κώμη Κεπήρ διαμαρτυρήθηκε στο «υπουργείο εσωτερικών» για την τελευταία διανομή αγροτικών τεμαχίων.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Η αστυνομία ψάχνει τους Οζγκιουργκιούν και Ντενκτάς», αναφέρεται στη μη συζήτηση του «νομοσχεδίου» για τη συνταξιοδότηση των «αστυνομικών» λόγω έλλειψης απαρτίας στη «βουλή» χθες, από όπου απουσίαζαν οι Οζγκιουργκιούν και Ντενκτάς. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του κόσμου για την αγορά του λαχείο της Πρωτοχρονιάς. Αλλού αναφέρει ότι το «δικαστήριο» επέβαλε δύο χρόνια φυλάκισης στον ξένο υπήκοο που είχε μεταφέρει παράνομα 35 γραμμάρια κοκαΐνης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα