Τι επιδιώκει ο Τζιωνής στο Ανώτατο

Παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων του κατήγγειλε ο Λοίζος Τζιωνής στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ο εγκέφαλος του διπλού φονικού του Στροβόλου, υπέβαλε αίτηση στο Ανώτατο με την οποία ζητεί νομική αρωγή προκειμένου να καταχωρήσει αίτηση για έκδοση προνομιακού εντάλματος Certiorari για παραβίαση του ανθρώπινου δικαιώματος του για δίκαιη δίκη και παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας του.

Ουσιαστικά, με την αίτηση αυτή ο Τζιωνής επιδιώκει ακύρωση της απόφασης που θα εκδώσει το Κακουργιοδικείο. Ο κατηγορούμενος μπορεί να εκπροσωπηθεί

από ξεχωριστό δικηγόρο απ’ αυτόν που τον εκπροσωπεί στην διαδικασία ενώπιον Κακουργιοδικείου. Εάν το Ανώτατο εγκρίνει το αίτημά του για νομική αρωγή τότε θα ερωτηθεί ποιον δικηγόρο επιλέγει και δεν αποκλείεται να επιλέξει τον ίδιο δικηγόρο, δηλαδή τον Άντρο Αναστασίου. Παρών στην χθεσινή διαδικασία ενώπιον Ανωτάτου ήταν ο δικηγόρος του στην δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, Ανδρέας Αναστασίου, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση του να εκπροσωπήσει τον κατηγορούμενο και σ’ αυτή τη διαδικασία στο Ανώτατο, εάν και εφόσον εγκριθεί το αίτημα του για νομική αρωγή.

Η Δικαστής του Ανωτάτου, Δέσπω Μιχαηλίδου, ενώπιον της οποίας βρίσκεται το αίτημα, ξεκαθάρισε στον κ. Αναστασίου ότι δεν μπορεί να έχει λόγο στην διαδικασία προτού εγκριθεί το αίτημα του κατηγορουμένου και διοριστεί από τον ίδιο ως δικηγόρος του. «Δεν μπορώ να σας ακούσω μέχρι να εγκριθεί το αίτημα και να διοριστείτε ως δικηγόρος», ανέφερε συγκεκριμένα η κα Μιχαηλίδου.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής είπε ότι ο κατηγορούμενος έχει καταχωρήσει δύο πανομοιότυπες αιτήσεις γι' αυτό το σκοπό, εκφράζοντας αδυναμία να τοποθετηθεί λόγω της γενικότητας των αιτημάτων του κατηγορουμένου.

Η Δικαστής του Ανωτάτου χαρακτήρισε την αίτηση του Τζιωνή ως αόριστη και ασαφή και τον κάλεσε να συγκεκριμενοποιήσει τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος θεωρεί ότι παραβιάστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματά του για να εξεταστεί το ενδεχόμενο παροχής νομικής αρωγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα