Ανθούση: Oι σκληροπυρηνικοί και η κατάθεση μνημονίου από μέλη ΠΙΣ

Για το θέμα που ενέκυψε με το μνημόνιο συναντίληψης που είδε το φως της δημοσιότητας και τις καταγγελίες του Αντιπροέδρου τους ΠΙΣ για παραποίηση εγγράφου, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» η Αναστασία Ανθούση, Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού Υγείας.

Όπως ανέφερε, μέσα σε 48 ώρες ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές

ερμηνείες για το μνημόνιο αυτό.

«Σε μια διαβούλευση όταν λέει ο εκπρόσωπος που πάει σε συνάντηση μαζί με τον Υπουργό «σας φέρνω ένα μνημόνιο να το δουλέψουμε» και όταν βάζει από κάτω ότι αν καταλήξουμε θα υπάρχουν υπογραφές από τον ΟΑΥ, τον ΠΙΣ και τον Υπουργό, τι είναι», ανέφερε.

Η ηγεσία του ΠΙΣ αντανακλά και μεταφέρει στην ολότητα την γνώμη των γιατρών ή μήπως οι σκληροπυρηνικοί κάνουν τη δική τους ατζέντα, διερωτήθηκε η κα. Ανθούση.

Όπως είπε, το μνημόνιο αυτό ήταν μια ύστατη προσπάθεια μελών του ΠΙΣ, το ότι το απορρίπτουν ήταν αναμενόμενο.

Η κα. Ανθούση κάλεσε τον ΠΙΣ να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλει, προσθέτοντας πως όλα τα τεχνικά σημεία που αιτήθηκαν και δεν αλλοιώνουν τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ, έχουν ικανοποιηθεί.

Εάν κάποιοι δεν θέλουν το ΓεΣΥ ας αφήσουν την επιλογή στους γιατρούς που έχουν την καλή διάθεση να διαπραγματευτούν, τόνισε.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή, ο Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ, Μάριος Καραισκάκης, ανέφερε πως δεν είπε ότι το μνημόνιο αυτό παραποιήθηκε από τον Υπουργό Υγείας.

Αυτό που είπα, ανέφερε, είναι πως εμείς ως ΠΙΣ δεν καταθέσαμε ποτέ μνημόνιο συναντίληψης και σε καμία περίπτωση με τη μορφή που αυτό παρουσιάστηκε. Εάν υπάρχει έγγραφο που έχει τα λογότυπα και τα ονόματα τα δικά μας τότε αποτελεί προϊόν παραποίησης, είπε.

Εμείς, είπε, δεν εξουσιοδοτήσαμε κανέναν να καταθέσει εκ μέρους μας μνημόνιο συναντίληψης. «Δεν ξέρω ποιος το έκανε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα