Τι δηλώνουν οι δύο Κύπριοι της Βρετανίας υποψήφιοι βουλευτές

Δύο κυπριακής καταγωγής υποψήφιοι βουλευτές διεκδικούν την εκλογή τους στις επικείμενες βρετανικές γενικές εκλογές.

Ο Πάμπος Χαραλάμπους, που μέχρι τη διάλυση της Βουλής των Κοινοτήτων εκπροσωπούσε την περιφέρεια Enfield–Southgate του βορείου Λονδίνου ως βουλευτής του Εργατικού Κόμματος και ο Τζέισον Χαραλάμπους, εκ νέου υποψήφιος του Συντηρητικού Κόμματος στην περιφέρεια Islington South and Finsbury, επίσης στο βόρειο Λονδίνο.

Ο Πάμπος Χαραλάμπους

δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι θεωρεί πως η εκστρατεία του μέχρι στιγμής έχει κυλήσει ικανοποιητικά, με τον ίδιο να συζητά καθημερινά με τους ψηφοφόρους της περιφέρειάς του για τα θέματα που τους απασχολούν.

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ δε, ο Τζέισον Χαραλάμπους χαρακτήρισε τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου ως τις πιο σημαντικές στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και δεκαετίες.

«Βρισκόμαστε σε ιστορικό σταυροδρόμι ως προς το κατά πόσο θα υλοποιήσουμε τη δημοκρατική εντολή που μας δόθηκε από το βρετανικό λαό για υλοποίηση του Brexit ή αν θα αντιμετωπίσουμε περισσότερα χρόνια αβεβαιότητας και διαίρεσης, με την περαιτέρω κοινωνική και οικονομική καταστροφή που επισείεται», εξηγεί ο κ. Χαραλάμπους, λέγοντας ότι «μόνο οι Συντηρητικοί μπορούν να εφαρμόσουν αυτή τη λαϊκή εντολή» και να οδηγήσουν τη χώρα προς τα εμπρός με αντιμετώπιση όλων των υπολοίπων ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες, όπως το εθνικό σύστημα υγείας, η αστυνόμευση, η χρηματοδότηση των σχολείων και η οικονομική ανάπτυξη.

Ως προς τις δικές του κεντρικές επιδιώξεις, ο νεαρός Συντηρητικός υποψήφιος που διεκδικεί την έδρα από τη σκιώδη Υπουργό Εξωτερικών των Εργατικών Έμιλυ Θόρνμπερι, δηλώνει ότι αν εκλεγεί βουλευτής θα υποστηρίζει τους λιγότερο προνομιούχους στην κοινωνία, τις μικρές επιχειρήσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες, θα προωθεί τον πολιτισμό και τις τέχνες, θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και πολλά άλλα.

«Έχω όμως επίσης τη φιλοδοξία να υποστηρίξω και να εμπνεύσω τους Κύπριους της Βρετανίας να παίξουν έναν μεγαλύτερο ρόλο στο δημόσιο βίο του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενώ η κοινότητά μας αντιπροσωπεύει τα καλύτερα στη Βρετανία με τόσους πολλούς τρόπους, με "πολίτες–πρότυπα" να διακρίνονται σε όλα τα πεδία, από τις επιχειρήσεις, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση έως την υγεία, είμαστε εξαιρετικά υποεκπροσωπούμενοι στο βρετανικό δημόσιο βίο και πιστεύω πως χρειαζόμαστε περισσότερους πολιτικούς σε όλα τα επίπεδα, για να διασφαλίσουμε ότι η κοινότητά μας θα έχει την αντιπροσώπευση που της αξίζει», προσθέτει ο Τζέισον Χαραλάμπους.

Συμπληρώνει ότι «ασφαλώς» θα συνεχίσει να αφιερώνει τη δική του δημόσια δράση στην υποστήριξη μίας δίκαιης λύσης του Κυπριακού που θα συνάδει με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου και είναι προς όφελος όλων των Κυπρίων.

Στο κάλεσμα να στείλει το μήνυμά του μέσω του ΚΥΠΕ στους ψηφοφόρους κυπριακής καταγωγής στην περιφέρειά του, ο Τζέισον Χαραλάμπους λέει: «Το πιο σημαντικό μήνυμά μου είναι να βγουν έξω και να ψηφίσουν. Είμαστε τόσο προνομιούχοι να ζούμε σε αυτή τη ζωντανή και ελεύθερη δημοκρατία όπου μπορούμε να κάνουμε τις φωνές μας να ακούγονται, ενώ ο μισός πληθυσμός του κόσμου δεν μπορεί να το έχει αυτό και το ένα τρίτο ζει σε αυταρχικά καθεστώτα. Μη σπαταλάτε το δικαίωμα για το οποίο εκατομμύρια πολέμησαν και πέθαναν και το οποίο θα μπορούσε να κάνει βαθιά διαφορά στη ζωή σας και στη ζωή των παιδιών σας».

Κατά δεύτερον, πρόσθεσε, «προτρέπω την κοινότητά μας να υποστηρίξει υποψηφίους που έχουν καταγεγραμμένο ιστορικό υποστήριξης της Κύπρου και των Κυπρίων της Βρετανίας. Είμαι υπερήφανος που το Συντηρητικό Κόμμα έχει πολλούς τέτοιους υποψήφιους».

Επιπλέον, κατέληξε, «το Συντηρητικό Κόμμα έχει ένα υπερήφανο και μακρύ ιστορικό υποστήριξης των στενότερων σχέσεων Ηνωμένου Βασιλείου–Κύπρου και των προσπαθειών για επίλυση του κυπριακού προβλήματος και είναι το μοναδικό κόμμα σε αυτές τις εκλογές που αναφέρεται στην Κύπρο στο μανιφέστο του με δέσμευση να στηρίξει "τη συμφιλίωση, τη σταθερότητα και τη δικαιοσύνη" στο νησί».

Keywords
Τυχαία Θέματα