Τί αποκαλύπτει το πόρισμα για το τροχαίο του Παντελίδη

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα "αντικρούει" το πόρισμα - έκθεση πραγματογνωμοσύνης για το τροχαίο δυστύχημα του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη.

Συγκεκριμένα, από το πόρισμα (200 σελίδων), φέρεται ότι το κοντέρ του πολυτελούς οχήματος στο οποίο επέβαινε ο τραγουδιστής μαζί με τις Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου, έδειξε ότι οδηγούσαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, η οποία ξεπερνούσε τα 118 χιλιόμετρα την ώρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τον έλεγχο.

Ωστόσο, στο εν λόγω πόρισμα, φαίνεται ότι δεν υπήρξε

κάποια παρεμβολή άλλου αυτοκινήτου, ενώ κύρια αιτία παρουσιάζεται ο ανθρώπινος παράγοντας και όχι κάποια μηχανική βλάβη ή κατασκευαστικό λάθος του δρόμου.

Το πόρισμα για το ποιος τελικά οδηγούσε

Παρά τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν ποιος ήταν ο οδηγός του οχήματος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “το τροχαίο δυστύχημα, οφείλεται μόνο σε ανθρώπινο παράγοντα και συγκεκριμένα σε όποιον οδηγούσε το ΙΚΥ- 4245 Ι.Χ. αυτοκίνητο τη στιγμή του δυστυχήματος. Όποιος οδηγούσε, αφού αρχικά εκινείτο επί της γέφυρας εξόδου του πρώην ανατολικού αερολιμένα Αθηνών προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης με κατεύθυνση προς Αθήνα, για κάποιο λόγο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και συγκρούστηκε με τον εμπρόσθιο δεξιό τροχό πάνω στο υπερυψωμένο τσιμεντένιο τοιχίο” σημείωσαν οι εμπειρογνώμονες.

Τα πιθανά αίτια που προκάλεσαν την εκτροπή

Σύμφωνα με το πόρισμα, τα πιθανά αίτια που προκάλεσαν την εκτροπή από την κανονική πορεία του οχήματος κατά την άποψη μας ήταν τα ακόλουθα:

Κάποιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον οδηγό, όπως ξαφνικό πρόβλημα υγείας, ζάλη, καρδιακό επεισόδιο, επιληπτικό επεισόδιο, κατανάλωση ποσότητας αλκοόλ, χρήση απαγορευμένων ουσιών.Κόπωση ή υπνηλία του οδηγού, στιγμιαία απόσπαση προσοχής όπως κινητό τηλέφωνο, τυχόν ακατάλληλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παντελής Παντελίδης σκοτώθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2016, στις 08:20 το πρωί, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού, όταν το πολυτελές τζιπ, που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στις προστατευτικές μπάρες.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα