Τι απαντά ο Υπ. Υγείας για το Πάσχα και τις νέες χαλαρώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε απόψε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος αναφέρθηκε στις χαλαρώσεις που δόθηκαν, αλλά και για το εάν θα περάσουμε "κανονικά" το Πάσχα φέτος. 

Απαντώντας στο εάν δικαιολογούνται οι χαλαρώσεις που δόθηκαν, ανέφερε πως υπήρξε σημαντική μείωση στις νοσηλείες, το ποσοστό θετικότητας παραμένει σταθερό και μειωμένο, ενώ ο αριθμός μεταδοτικότητας είναι κάτω από το ένα. Ως εκ τούτου ήταν δικαιολογημένες. 

Μιλώντας για το ποσοστό εμβολιασμού

στην Κύπρο, σημείωσε πως είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, ωστόσο υπενθύμισε πως δεν θα νοσηλευτούμε εάν εμβολιαστούμε. 

«Σας τι λέω και από το δικό μου παράδειγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην τάση που επικρατεί σε κάποιες χώρες που αίρουν τα μέτρα βασιζόμενοι στο ποσοστό των εμβολιασμών, ο κ. Χατζηπαντέλας ανέφερε πως διαφωνεί με αυτή την τακτική, σημειώνοντας πως η Κύπρος κάνει μικρά και σταθερά βήματα. 

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να κάνουμε βήματα αργά-αργά», τόνισε. 

Όσον αφορά για την 4η δόση, ο Υπουργός ανέφερε πως η Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει το θέμα για κάποιες ομάδες πληθυσμού. 

Κληθείς να σχολιάσει εάν αναμένονται περαιτέρω χαλαρώσεις, ανέφερε πως αυτό θα διαφανεί από τους δείκτες τις επόμενες δύο εβδομάδες. 

Για το ενδεχόμενο να κάνουμε φέτος Πάσχα όπως πριν από την πανδημία, ανέφερε πως τα στοιχήματα που έλαβε η Κύπρος τους τελευταίους εννέα μήνες, τα κέρδισε. 

«Θεωρώ ότι το Πάσχα οποιαδήποτε προβλήματα έχουμε θα τα αντιμετωπίσουμε. Στο Υπουργείο Υγείας βλέπουμε τα πάντα καθημερινά. Εάν πρέπει να δώσουμε λύσεις ώστε το Πάσχα να είμαστε ξέγνοιαστοι, θα πάρουμε οποιαδήποτε μέτρα από πριν ώστε να μην έχουμε προβλήματα». 

Διαβάστε επίσης 

Επτά θάνατοι και 2.549 νέα κρούσματα στην Κύπρο- Απεβίωσε 50χρονη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υγείας, Πάσχα, ΒΙΝΤΕΟ,ygeias, pascha, vinteo