Τι απαντά η ΑΗΚ στα παράπονα για διακοπές ρεύματος σε πολίτες

Απάντηση δίνει η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, στις επικρίσεις της ΕΔΕΚ για τις διακοπές ρεύματος σε πολίτες που δεν έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς τους.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθούς αναφέρει ότι «δεκάδες πολίτες

έχουν επικοινωνήσει μαζί μας εκφράζοντας το παράπονό τους για το ότι η ΑΗΚ τούς ενημέρωσε πως θα προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος στα υποστατικά τους, επειδή δεν έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς τους».

Στην δήλωση του «Καλεί την Αρχή Ηλεκτρισμού να μην προχωρήσει σε τέτοια μέτρα, ειδικά μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, και να βρει άλλους τρόπους να εξασφαλίσει το λαβείν της. Το Κράτος επίσης οφείλει να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις προς την ΑΗΚ, ώστε να μην υλοποιήσει όσα περιλαμβάνονται στην ειδοποίηση που έλαβαν οι πολίτες».

Τέλος, στη δήλωση αναφέρει αυτολεξεί: «Θεωρώ σκόπιμο να επαναλάβουμε την έκκλησή μας προς την ΑΗΚ να προχωρήσει σε μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και να προχωρήσει στην εισαγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, γεγονός που θα διευκολύνει το πιο πάνω».

Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, μιλώντας στο Sigmalive, ανέφερε ότι μερίδα κόσμου σκοπίμως δεν πληρώνει το λογαριασμό του ρεύματος, επειδή αναμένει να εφαρμοστεί το μέτρο της ΑΗΚ, το οποίο προνοεί τη μη διακοπή ρεύματος κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η κυρία Χριστίνα Παπαδοπούλου ανέφερε ότι συνεχίζεται κανονικά η εισπρακτική πολιτική της ΑΗΚ και οι πολίτες πρέπει να πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς τους.

Όσον αφορά στο πότε θα γίνει η εφαρμογή του μέτρου, ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει καθοριστεί, αλλά συνήθως είναι πιο κοντά στις ημέρες των Χριστουγέννων.

Keywords
Τυχαία Θέματα