Θρίλερ, ανατροπή και προσδοκία για πλέι-οφ

Ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός ξεπέρασε απίστευτες αναποδιές και κέρδισε με 2-1 την Μπριζ
Τι και αν βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, τι και αν έχασε πέναλτι, τι και αν έμεινε με 10 παίκτες λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Τα πάνω-κάτω έφερε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπριζ, καταφέρνοντας να κερδίσει με 2-1 και να πάρει μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν ένα δραματικό παιχνίδι

και τα σημάδια φάνηκαν από τα πρώτα λεπτά. Είναι αυτό που λέμε όλα στραβά και ανάποδα. Αυτό ακριβώς συνέβη στον Παναθηναϊκό κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Τι να πρωτογράψει κανείς. Στην πρώτη επίθεση του αντιπάλου (10ο λεπτό) οι πράσινοι δέχθηκαν γκολ από τον Μπομπό σε μία φάση που η αμυντική ανισορροπία τους ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Στη... δεύτερη, τρία λεπτά αργότερα, οι Βέλγοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία για το 0-2, ενώ η παράταξη με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς την οποία επέλεξε ο Πρεντόμ δυσκόλεψε αφάνταστα τον Παναθηναϊκό. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μόλις οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κέρδισαν το δικαίωμα να κάνουν το 1-1 αλλά το απώλεσαν με το χαμένο πέναλτι του Μπεργκ στο 34'! Και ενώ μετά το γκολ του Σουηδού στο 37' που έφερε το ματς στα ίσια, ο κόσμος νόμιζε ότι η ώρα της κακοδαιμονίας είχε παρέλθει, έφτασε το πολύ άτσαλο μαρκάρισμα του Σάντσεθ στο 43' για να αφήσει τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες! Το γεγονός ότι ο Ντιαμπί δεν έκανε το 1-2 στο τετ-α-τετ με τον Κοτσόλη στο 45' ήταν ένα από τα λιγοστά παρήγορα τού, κατά τα άλλα, ας τα να πάνε στο διάβολο πρώτου μέρους.

Ο τροχός της τύχης άρχισε να γυρίζει αλλιώς κατά το δεύτερο μέρος. Ο Αναστασίου, απολύτως φυσιολογικά, έκανε δύο γρήγορες αλλαγές για να κρατήσει φρέσκια την ομάδα του και έτσι πήραν θέση στο γήπεδο οι Τριανταφυλλόπουλος για το κέντρο της άμυνας και Ατζαγκούν για τον άξονα. Η Μπριζ πήρε την μπάλα στα πόδια της για να κάνει ένα παιχνίδι και λίγο έλειψε να εκμεταλλευτεί το μούδιασμα της άμυνας του Παναθηναϊκού, ειδικά στη φάση του 62' όταν ο Κοτσόλης νίκησε τον Ντιαμπί.

Αφού η ζημιά δεν έγινε εκεί, οι γηπεδούχοι φρόντισαν να χτυπήσουν στην κόντρα καθώς ήξεραν ότι δεν είχαν πολλές ευκαιρίες λόγω του αριθμητικού μειονεκτήματος. Η κουταμάρα του Μπομπό να πιάσει την μπάλα μέσα στην περιοχή της Μπριζ με το χέρι έδωσε στον Παναθηναϊκό το δικαίωμα να κάνει το 2-1 από τα 11 μέτρα. Ο Καρέλης ευστόχησε για το 2-1 στο 65'. Απ' εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» αμύνθηκαν σωστά και κράτησαν το προβάδισμα.

Ο Μπεργκ και ο Καρέλης πέτυχαν τα πολύ σημαντικά γκολ της βραδιάς, καμία αντίρρηση. Αν δεν υπήρχε όμως ο Ζέκα με τις αστείρευτες δυνάμεις του, ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα έφτανε στην ανατροπή. Ο Πορτογάλος έτρεξε για δύο και για τρεις συμπαίκτες του κερδίζοντας μπάλες και ανάσες για τους υπόλοιπους.

Αποτέλεσματα Τσάμπιονς Λιγκ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Σπάρτα Πράγας 2-2
Μιλσάμι-Σκεντέρμπεου 0-2
Μίντιλαντ-ΑΠΟΕΛ 1-2
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Πλζεν 1-2
Παναθηναϊκός-Μπριζ 2-1
Φενερμπαχτσέ-Σαχτάρ 0-0
Γιούνγκ Μπόις-Μονακό 1-3
Βιντεότον-Μπάτε 0-1
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μόλντε

Απόψε
19:00 Ελσίνκι-Αστάνα
20:00 Σάλτσμπουργκ-Μάλμε
21:30 Στεάουα-Παρτιζάν
21:45 Λεχ Πόζναν-Βασιλεία
21:45 Σέλτικ-Καραμπάχ
22:05 Ραπίντ Βιένης-Άγιαξ

Keywords
Τυχαία Θέματα