«Θορυβημένοι» οι Βρετανοί για θάνατο 41χρονης στις Βάσεις Ακρωτηρίου

Ιατροδικαστής στη Βρετανία εξέφρασε ανησυχία για την ιατρική περίθαλψη των οικογενειών των στρατιωτικών στο εξωτερικό μετά τον θάνατο 41χρονης γυναίκας στην Κύπρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η Victoria Harrild-Jones, από το Suffolk, χειρουργήθηκε όταν διέμενε στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου το 2019.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στη 41χρονη δεν χορηγήθηκε αντιπηκτικό

μετά το εξιτήριο και πέθανε από θρόμβωση στους πνεύμονές έξι ημέρες αργότερα.

Μια έκθεση για την πρόληψη μελλοντικών θανάτων ανέφερε ότι νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου στην περίπτωση της 41χρονης θα συνταγογραφούσε το συγκεκριμένο φάρμακο για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.  

Σύμφωνα με την έρευνα, η Victoria Harrild-Jones πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο της Λεμεσού δύο ημέρες μετά από χειρουργική επέμβαση στις 19 Δεκεμβρίου 2019.

Υπέστη σπασμούς στο σπίτι της στις 27 Δεκεμβρίου και όταν κλήθηκε στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό, διαπιστώθηκε ο θάνατός της μια ώρα αργότερα.

Ο ιατροδικαστής Suffolk Nigel Parsley έστειλε την έκθεσή του στον Βρετανό υπουργό Άμυνας, Ben Wallace, αναφέροντας: «Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθούν μελλοντικοί θάνατοι και πιστεύω ότι εσείς ή το υπουργείο σας έχετε τη δύναμη να προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειάζεται».

Η μεταθανάτια εξέταση διαπίστωσε ότι η 41χρονη είχε αναπτύξει θρόμβωση αίματος, η οποία είχε μεταφερθεί στους πνεύμονές της, ενώ έπασχε επίσης από περιτονίτιδα που δεν είχε διαγνωσθεί.

Ο ιατροδικαστής είπε ότι της είχε συνταγογραφηθεί ημερήσια δόση αντιπηκτικού φαρμάκου στο νοσοκομείο για να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβωσης, αλλά διακόπηκε όταν πήρε εξιτήριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι αυτή είναι η συνήθης πρακτική για όλους τους ασθενείς στην Κύπρο, ενώ οι κατευθυντήριες γραμμές στο Ηνωμένο Βασίλειο προτείνουν το φάρμακο να λαμβάνεται για τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά από μια τέτοια επέμβαση.

Διαβάστε επίσης: Στρατιώτης των Β.Βάσεων έσυρε συνάδελφο του στην τουαλέτα και τον παρενόχλησε

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θορυβημένοι, Βρετανοί, 41χρονης, Βάσεις Ακρωτηρίου,thoryvimenoi, vretanoi, 41chronis, vaseis akrotiriou