Πρεμιέρα για το Αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στην κεντρική σκηνή του ΘΟΚ

Από 19 Νοεμβρίου 2021 και κάθε Παρασκευή, Σάββατο (20:30) και Κυριακή (18:00)

«Η τρικυμία που δέρνεται μέσα μου έχει σκληρύνει

τη σάρκα μου, μόνο έναν πόνο μπορεί να νιώσει:

την αχαριστία των παιδιών μου!»

Πρεμιέρα απόψε στην Κεντρική Σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου για το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Βασιλιάς Ληρ, σε σκηνοθεσία του σημαντικού Λιθουανού

σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις. Για πρώτη φορά επί σκηνής ΘΟΚ η συγκλονιστική ιστορία ενός ανθρώπου που από βασιλιάς έγινε σκιά του εαυτού του. Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο (20:30) και Κυριακή (18:00)

Ο Βασιλιάς Ληρ εκθέτει το εύρος και το βάθος της ανθρώπινης εμπειρίας μέσα από ένα απλό οικογενειακό σχήμα. Ένας πατέρας αποφασίζει να μοιράσει το βασίλειό του στις τρεις κόρες του, θέτοντας ως μοναδικό προαπαιτούμενο την αγάπη και την αφοσίωσή τους. Προδομένος και τυφλωμένος από την ίδια του τη μεγαλομανία, παραδέρνει ταπεινωμένος, στα όρια της παραφροσύνης, και πασχίζει να λυτρωθεί. Μια τραγωδία για την ερημιά της ανθρώπινης ψυχής, τη φύση της εξουσίας, τις έννοιες της ηθικής και του δικαίου, καθώς και για τον κραταιό ρόλο της αγάπης.

Με όχημα τη νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, ο Τσέζαρις Γκραουζίνις συνδιαλέγεται με τη ζοφερή ιστορία του Ληρ, αναπλάθοντας σκηνικά τον σαιξπηρικό ποιητικό λόγο και προκρίνοντας μια σύγχρονη ατμοσφαιρική διάστασή του. Μαζί του μια εξαιρετική ομάδα συντελεστών και ηθοποιών, με τον Βαρνάβα Κυριαζή στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα