Θλίψη για τον θάνατο της Λίνας Ζένιου Παπά (ΦΩΤΟ)

Έφυγε από τη ζωή, η γνωστή ηθοποιός, σκηνοθέτης και δασκάλα θεάτρου, Λίνα Ζένιου Παπά.

Γεννήθηκε στη Λευκωσία και ήταν διπλωματούχος με τετραετείς πανεπιστημιακές σπουδές θεάτρου και σπουδές χορογραφίας και σκηνοθεσίας, ενώ εξειδικεύτηκε στο δημιουργικό θέατρο.

Το 1975 ίδρυσε το "ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ Λίνας Ζένιου Παπά", στο οποίο δίδασκε μέχρι και πριν από δέκα ημέρες.Από το 1983 και για δέκα συνεχόμενα χρόνια υπήρξε η ψυχή του Θεατρικού Ομίλου της

Παιδικής Βιβλιοθήκης του Υπουργείου Παιδείας, όπου παρουσιάστηκαν υπό τη δική της καθοδήγηση και σκηνοθεσία, έργα όλων των Κυπρίων συγγραφέων παιδικής λογοτεχνίας.

Ως ηθοποιός έπαιξε σε θεατρικές παραστάσεις του ΘΟΚ και σε άλλα θεατρικά σχήματα και έλαβε μέρος σε πάρα πολλές παραγωγές θεατρικών έργων, σε κυπριακά σκετς και σε κυπριακές σειρές του ΡΙΚ με μεγάλη επιτυχία.

Παρουσίαζε για χρόνια στην τηλεόραση του ΡΙΚ παιδικά προγράμματα, ενώ έγραφε και έπαιρνε μέρος σε παιδικά προγράμματα στο Ραδιόφωνο, για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Η κηδεία της Λίνας Ζένιου Παπά θα τελεστεί την Τετάρτη στις 15:15 από την εκκλησία Αγίων  Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.

Πηγή: ΡΙΚ 

Keywords
Τυχαία Θέματα