Κατεχόμενα: Προχωρούν σε διαμαρτυρία για αύξηση των τελών αδειών κυκλοφορίας

Με διαφορετική θεματολογία καλύπτει σήμερα ο τ/κ Τύπος πρωτοσέλιδα την επικαιρότητα, κυρίως με ζητήματα που αφορούν το οδικό δίκτυο και τις αυξήσεις στα τέλη αδειών κυκλοφορίας, κάποια προβλήματα στην κτηνοτροφία και την παραγωγή γάλακτος, αλλά και την αναμενόμενη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κουντρέτ Οζερσάι για τις «προεδρικές εκλογές» που αναμένεται να γίνουν την άνοιξη.


Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Έτοιμη η διαμαρτυρία, 30.000 άτομα έτοιμα» γράφει για την ομάδα που ιδρύθηκε στο Facebook με την ονομασία «Εάν δεν έχει

δρόμους, δεν έχει άδειες κυκλοφορίας» ως αντίδραση στις αυξήσεις των τελών έκδοσης αδειών κυκλοφορίας και την εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει αύριο το απόγευμα στη Λευκωσία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το Κόμμα του Λαού θα ανακοινώσει αύριο τον υποψήφιο για τις «προεδρικές εκλογές» ενώ ο Ερχάν Αρικλί, πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης αναμένεται να ανακοινώσει στις 20 του μηνός. Αλλού αναφέρεται στις καιρικές συνθήκες και την προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Οι δρόμοι περιμένουν 140 εκ ΤΛ (23,3 εκ ευρώ)» αναφέρεται σε δηλώσεις του «υπουργού συγκοινωνιών» για τις ανάγκες του οδικού δικτύου και τις αυξήσεις στα τέλη για την άδεια κυκλοφορίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το Κόμμα του Λαού άναψε χθες βράδυ το πράσινο φως για την υποψηφιότητα Κουντρέτ Οζερσάι στις «προεδρικές εκλογές».

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Η υγεία του Εγκέ εξαρτάται από τα λεφτά» αναφέρεται σε ένα αγόρι με σύνδρομο Apert το οποίο υποβλήθηκε σε πέντε χρόνια σε πέντε εγχειρήσεις και για να κάνει την επόμενη τον ερχόμενο Φεβρουάριο, η οικογένεια ζητεί βοήθεια αφού το κόστος ανέρχεται στις 130.000 ΤΛ (21.600 ευρώ). Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις στην εφημερίδα του προέδρου της KTAMS, της συντεχνίας των «δημοσίων» υπαλλήλων, ότι η «κυβέρνηση» λέει λόγια αλλά δεν κάνει έργα. Αλλού γράφει ότι ο Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του είναι έτοιμοι για τις «προεδρικές».

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Θύματα οι παραγωγοί ‘λουλουδιών’» γράφει ότι λόγω της ασθένειας των λουλουδιών στην περιοχή της Καρπασίας, έχουν επηρεαστεί πολύ οι κτηνοτρόφοι και θα ξεκινήσει πρόγραμμα εμβολιασμού των ζώων τους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έρχονται παραγραφές χρεών προς το «ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων». Αλλού γράφει ότι η δίκη του Χουσείν Οζγκιουργκιούν ξεκινά την προσεχή Παρασκευή.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Μειώθηκε κατά 30% η παραγωγή γάλακτος» γράφει ότι ο γαλακτοκομικός τομέας είναι σε αδιέξοδο και η μείωση των ζώων έχει φέρει αύξηση στην τιμή του γάλακτος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ετήσιος πληθωρισμός το 2018 ήταν 29,9% και το 2019 11,6%. Αλλού γράφει ότι σοβαρές υποθέσεις ύποπτων θανάτων δεν μπορούν να ερευνηθούν γρήγορα γιατί καθυστερούν στην ιατροδικαστική «υπηρεσία».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα