Θερμό το κλίμα στη Νέα Υόρκη για τον διορισμό της Τζέιν Χολ Λουτ

Θερμό είναι το κλίμα που επικρατεί στη Νέα Υόρκη για τον διορισμό της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Τζέιν Χολ Λουτ.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ στη Νέα Υόρκη, Δημήτρη Φιλιππίδη,

το κλίμα που επικρατεί είναι θερμό, καθώς τόσο η υποδοχή όσο και το καλωσόρισμα προς την άρτι διορισθείσα κα Λουτ ήταν εγκάρδια.

Η κα Λουτ αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα και να πιάσει αμέσως δουλειά, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ανταποκριτή, μόλις η κα Λουτ ολοκληρώσει τις επαφές της αναμένεται να επιστρέψει αμέσως στη Νέα Υόρκη κι αφού ενημερώσει τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, θα επισκεφτεί το Λονδίνο, την Αθήνα και την Άγκυρα μέχρι το τέλος του μήνα.

Ωστόσο, ενημέρωσης ζήτησαν να τύχουν και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας χωρίς να έχει μέχρι στιγμής «κλειδώσει» κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Κλειδί» στις εξελίξεις αναμένεται να έχει η στάση των ΗΠΑ, με τον Αναπληρωτή μόνιμο αντιπρόσωπο της χώρας, Τζόναθαν Κόεν, να εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του για την αποστολή της κας Λουτ, ενώ επανέλαβε την αμερικανική θέση ότι η παρουσία των ειρηνευτικών επιχειρήσεων θα πρέπει πλέον να συνδέεται με την πρόοδο στην πολιτική διαδικασία και θα πρέπει να επαναξιολογείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα