Θερμή και η Πρωτοχρονιά – «Δυσοίωνη η πρόγνωση του Χειμώνα»

Τα «θερμά» φετινά Χριστούγεννα με τις καιρικές συνθήκες να θυμίζουν άνοιξη φαίνεται ότι ήρθαν για να μείνουν.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο Μετεωρολογικός Λειτουργός Α΄ Μιχάλης Μούσκος ανέφερε ότι δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι ούτε όσο αφορά τις θερμοκρασίες ούτε όσο αφορά την εικόνα του ουρανού.

«Οι μέσες θερμοκρασίες είναι 16-18 για την περίοδο αυτή και είμαστε 21-22 και δεν φαίνεται να αλλάζει. Ο καιρός θα είναι

αίθριος, αυτό το λέω κακοκαιρία. Ο Δεκέμβριος ήταν φτωχός με ψηλές θερμοκρασίες» ανέφερε.

Όπως είπε οι θερμοκρασίες αυτές είναι ανοιξιάτικές ενώ την Κυριακή θα έχουμε μια μικρή πτώση δύο βαθμών. «Είναι δυστυχώς δυσοίωνη και η πρόβλεψη του εποχικού μοντέλου για τους επόμενους δύο μήνες. Φυσικά σχεδόν πάντοτε διαψεύδεται αυτό το μοντέλο άρα ας ελπίσουμε ότι θα διαψευσθεί»
Ερωτηθείς αν θα δούμε χιόνια φέτος στο Τρόοδος ανέφερε ότι είναι δύσκολο. «Θα είναι πρωτοφανές αν περάσει όλος ο χειμώνας και δεν έχουμε χιόνια. Θα δούμε χιόνια αλλά δεν ξέρουμε πότε, δεν φαίνονται στον ορίζοντα».

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα δυτικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα δυτικά βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά θα είναι λίγο ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Κυριακή ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως αίθριος, από το απόγευμα όμως θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ την Κυριακή θα σημειώσει μικρή πτώση για να παραμείνει όμως λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα