Θερινό Σχολείο στην περιβαλλοντική δημοσιογραφία στα Κατύδατα

Στο χωριό Κατύδατα, και στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς (φορέας υποδοχής), από τις 2 μέχρι τις 8 Ιουλίου πραγματοποιείται το «11ο Θερινό Σχολείο στην Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία».

Μία πρωτοβουλία που έχει καταστεί θεσμός και διοργανώνεται από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών

του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατσά.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το θερινό σχολείο πέραν από φοιτητές τμημάτων δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, απευθύνεται σε φοιτητές κοινωνικών επιστημών, εκπαίδευσης, φιλολογίας, βιολογίας, γεωπονίας, περιβάλλοντος, μεταπτυχιακούς φοιτητές συναφών σπουδών και σε όσους εργάζονται ή έχουν εργαστεί ως δημοσιογράφοι.

Οι συμμετέχοντες, όπως σημειώνεται, θα έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν πολύτιμες γνώσεις από το διδακτικό ερευνητικό προσωπικό που προέρχεται από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα, από επαγγελματίες δημοσιογράφους καθώς και ειδικούς περιβαλλοντικούς επιστήμονες. Την ίδια στιγμή, θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές εκδρομές και ημερίδες σε συνεργασία με φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα διάρκειας επτά ημερών είναι συγχρηματοδοτούμενο και δεν απαιτείται κανένα ποσό εγγραφής η συμμετοχής, ενώ με την ολοκλήρωση του θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και στην ιστοσελίδα του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα