Θεραπείες μεταστροφής: «Η πρόταση νόμου θέλει να επιβάλει μία νοοτροπία»

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε ο θεολόγος Γιάννης Αντωνιάδης, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες της Accept ΛΟΑΤΚΙ για βασανιστήρια από ιερείς και την πρόταση νόμου για τις «θεραπείες μεταστροφής».

Ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε αρχικά ότι έμεινε έκπληκτος με τις καταγγελίες των ΛΟΑΤΚΙ που κάνουν λόγο για βασανιστήρια. «Στην ανακοίνωσή τους, αυτά που έλεγαν ήταν έμπλεα σαρκασμού, ειρωνείας, μια αποδόμηση συνολική που προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις», είπε.

«Για όνομα του Θεού, να υπάρχουν τέτοια πράγματα σήμερα.

Προφανώς, μπορεί να υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά αλλά βασανισμού ποτέ. Αν υπάρχει ζήτημα βασανισμών υπάρχουν οι θεσμοί όπου μπορεί αν προσφύγει ο κάθε ένας. Έχουμε δημοκρατία, ο κάθε ένας γνωρίζει ότι μπορεί να προσφύγει στην δικαιοσύνη», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι του κάνει εντύπωση που όλα αυτά γίνονται υπό ένα πέπλο ανωνυμίας. «Δεν μπορούν να αποκαλύψουν ονόματα, στο σήμερα 2023 δεν μπορούν να πάνε στην Αστυνομία να υποβάλουν το παράπονό τους; Θεωρώ ότι η πρόταση νόμου έχει στοιχεία τα οποία έρχονται να επιβάλουν στην πλειοψηφία του κόσμου μία νοοτροπία, μία τάση, στα πλαίσια ενός άκρατου δικαιωματισμού», ανέφερε.

Ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε ότι το ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού εμπίπτει στην φυσιολογία του κάθε ανθρώπου. «Αν περάσει τέτοια νομοθεσία, θα δηλώνει ο κάθε ένας ότι είναι γυναίκα ή άντρας και θα προκύπτουν άλλα ζητήματα. Για παράδειγμα στο εξωτερικό άντρας που καταδικάστηκε για βιασμό, δήλωσε ότι είναι γυναίκα και τον ένταξαν στις γυναικείες φυλακές με αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι κρατούμενες».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι ο κάθε ένας έχει την ελευθερία να ζει όπως θέλει όμως δεν έχει το δικαίωμα να το επιβάλει στον οποιονδήποτε. «Δεν μπορεί να έρχεται ίσως μια μειοψηφία να επιβάλει αυτά που θέλει και να δημιουργεί τόσες αναταραχές. Είναι ανελευθερία στο θρησκευτικό μου δικαίωμα και στην επιλογή να έχω εγώ τις ηθικές αρχές που ορίζω. Ήρθε ποτέ η Εκκλησία να επιβάλει στον οποιοδήποτε να εξομολογηθεί ή να κοινωνήσει; Ποτέ», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Θεραπείες μεταστροφής: «Με έβαζε να λέω του Χριστού ότι του χώνω μαχαιριές»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεραπείες,therapeies