Θεραπείες μεταστροφής: «Με έβαζε να λέω του Χριστού ότι του χώνω μαχαιριές»

Για τις θεραπείες μεταστροφής μίλησε στο Τομές στα Γεγονότα ο Πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΚΙ, Νικόλας Τρύφων.

Αρχικά, ανέφερε ότι «λυπάμαι να το αναφέρω αλλά υπάρχουν βασανιστήρια, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από ιερείς». Έκανε λόγο για περιπτώσεις ψυχικής βλάβης, όπως παρακίνηση σε γάμο γκέι ατόμων με γυναίκες ή να παρακολουθούν στρέιτ πορνογραφικό υλικό, με αποτέλεσμα πολλοί να καταλήγουν παντρεμένοι και δυστυχισμένοι.

Πρόσθεσε ότι έχουμε μαρτυρία από γκέι άτομο για συγκεκριμένο

ιερέα, ο οποίος κατήγγειλε ότι «(ο ιερέας) με έπαιρνε στο ιερό, έκλεινε τις κουρτίνες και τα φώτα και με έβαζε να στέκομαι μπροστά στον σταυρό και να κοιτάω τον σταυρωμένο, προσευχόμενος και λέγοντας του Χριστού ότι του χώνω βαθιά στο σώμα του μαχαιριές όποτε σκέφτομαι άντρες. Οι στιγμές εκείνες ήταν μαρτύριο. Γέμιζα τύψεις, ένιωθα απαίσια, ένιωθα άχρηστος άνθρωπος».

Εξήγησε ότι «όταν νιώθει ένα παιδί ότι δεν είναι φυσιολογικό, δεν είναι κανονικός άνθρωπος, τότε ψάχνει τρόπο να αλλάξει. Έχουμε πολλές καταγγελίες, πολλές από τις οποίες πρόσφατες».

Σε ερώτηση εάν καταγγέλθηκαν στην αστυνομία τα περιστατικά, απάντησε ότι «όλες σχεδόν οι μαρτυρίες είναι ανώνυμες, φοβούνται να βγουν στην επιφάνεια. Έχουμε άτομα μέσα στην οργάνωση, τα οποία έχουν περάσει το μαρτύριο και θέλουν να μιλήσουν στις Αρχές». Επεσήμανε μάλιστα ότι από αυτή την κατάσταση, έχουμε περιπτώσεις με τάσεις αυτοκτονίας.

Κληθείς να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό «σχιζοφρενική πολιτική» για την εκκλησία, απάντησε ότι δεν είναι όλοι οι ιερείς το ίδιο, δεν είπαμε ποτέ ότι η εκκλησία δεν πρέπει να υπάρχει. Επιτέλους όμως δεν μπορεί να παίζει το θύμα, ενώ είναι ο θύτης. Η σεξουαλικότητα του ατόμου δεν αλλάζει».

Διαβάστε επίσης: Πρόεδρος ACCEPT: Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν αλλάζει.. δεν ισιώνουν

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεραπείες, Χριστού,therapeies, christou