Θεοχάρους: Κτύπημα σε βάρος της ΚΔ η δήλωση Αναστασιάδη

«Η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί στο Νταβός με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, εάν το ζητήσει ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, εμπερικλείει κινδύνους νέας αποδόμησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού η εικόνα που θα δοθεί στη διεθνή κοινότητα είναι ότι στην Κύπρο, όχι απλώς υπάρχουν δυο ηγέτες κοινοτήτων, αλλά ότι υπάρχουν δύο Πρόεδροι και δυο ισότιμες οντότητες που επιδιώκουν να συνεταιριστούν. Έτσι, προωθείται η τουρκική

θέση για την εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία».

Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της, η ευρωβουλευτής της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους για τη νέα εξέλιξη στο Κυπριακό. Όπως επισημαίνει η κ. Θεοχάρους, ο κ. Ακιντζί, διεθνώς, δεν εμφανίζεται πλέον, μόνον ως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, αλλά ως «Πρόεδρος κράτους», οπότε, παρατηρεί, στην καλύτερη περίπτωση, για να γίνει συνάντηση σε ένα τόσο σημαντικό φόρουμ, ο Πρόεδρος θα αποδεχθεί την αναβάθμιση του Ακιντζί σε πρόεδρο κράτους.

Οι κινήσεις αυτές παρατηρεί η κ. Θεοχάρους δεν εγκλωβίζουν μόνο τον Πρόεδρο, αλλά και το θεσμό που εκπροσωπεί και το ίδιο το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο εμείς ακόμη δεν θεωρούμε ως εκλιπόν. Συνεπώς, καταλήγει η κ. Θεοχάρους, ο Πρόεδρος οφείλει να διασφαλίσει τον θεσμό και το κράτος που εκπροσωπεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα