Θεοχάρους: Χωρίς κυρώσεις το ψήφισμα πάει στον κάλαθο

«Η Τουρκία είναι μια σκληρή και άτεγκτη δικτατορία. Μια απέραντη φυλακή, ένα κολαστήριο, ειδικά μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου». Αυτά δήλωσε ψες ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, με αφορμή τη συζήτηση για ψήφισμα που αφορά την παραβίαση της Ελευθεροτυπίας στην Τουρκία και τις συλλήψεις δημοσιογράφων.

Ακόμη στην τοποθέτησή της.

η κ. Θεοχάρους είπε: «Ο τουρκικός λαός καταδυναστεύεται, γι‘ αυτό, πολύ σωστά τονίζεται στο ψήφισμα ότι τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, καταστολής και καταπολέμησης δήθεν της τρομοκρατίας, θα πρέπει να αρθούν. Αλλά, η καταπολέμηση της Ελευθερίας του τύπου είναι βασικό όπλο του δικτάτορα Ερντογάν και η ΕΕ εξακολουθεί να χαϊδεύει την Τουρκία και να υποκύπτει στους εκβιασμούς της. Κατακεραυνώνει την Λευκορωσία για τα πυρηνικά της εργοστάσια, αλλά δεν λέει λέξη για τον ιδίας τεχνολογίας τουρκικό πυρηνικό θάνατο στο Άκκουγιου».

Όπως τονίζει η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης: «Παρ’ όλο που όλοι οι ομιλητές έδωσαν φρικτά παραδείγματα απολυταρχισμού και βασανιστηρίων, στο ψήφισμα δεν υπάρχει καμιά εισήγηση για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.

Ακόμη και η αναφορά ότι η Τουρκία είναι στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων είναι ανακριβής. Η ίδια η Τουρκία υποθάλπει την τρομοκρατία σε βάρος άλλων χωρών». Καταλήγοντας η κ. Θεοχάρους επισήμανε τα ακόλουθα: «H Τουρκία είναι κράτος τρομοκράτης, κατέχει παράνομα την Κύπρο, ιδρύει ισλαμικά σχολεία-φυτώρια μουσουλμανικού φανταμενταλισμού στην κατεχόμενη Κύπρο, στην Αλβανία, στα Σκόπια, στο Κόσσοβο, στην Βοσνία, και στηρίζει τον ΙΣΙΣ.

Αν δεν αποφασίσουμε την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, Ο Ερντογάν θα πετάξει και αυτό το ψήφισμα στον κάλαθο των αχρήστων».

Keywords
Τυχαία Θέματα