Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Εξαιρετικά δύσκολη η απόστολή του ΠτΔ για Εδαφικό

"Εξαιρετικά δύσκολη η αποστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα πρέπει να πάει στην Ελβετία εξαιρετικά προετοιμασμένος και υποστηριζόμενος" ανέφερε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση στο Προεδρικό, ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε ως δύσκολη την προσπάθεια για επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας στο τεράστιο κεφάλαιο του Εδαφικού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ

είχε την ευκαιρία να αναπτύξει ενδελεχώς προβληματισμούς και απόψεις για σημαντικά ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό, όπως για παράδειγμα αυτά της ασφάλειας, των εγγυήσεων, την αποστρατιωτικοποίηση του νησιού, το εδαφικό αλλά και το θέμα της εκτελεστικής εξουσίας, όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

Σχετικά με την έκβαση της συζήτησης στην Ελβετία, το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι θα πρέπει να καθοριστούν κριτήρια για τη επιτυχή ή όχι έκβαση της συζήτησης.

Σε σχέση με την παρουσία ή όχι των πολιτικών αρχηγών στην Ελβετία, ο κ. Κυπριανού είπε ότι οι συναντήσεις μπορούν να γίνουν και μαζί αλλά και χωρίς τους πολιτικούς αρχηγούς. Σύμφωνα με τον Γ.Γ. ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπτυξε προβληματισμούς για τη μετάβαση των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι θα συζητηθούν ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου την Κυριακή.

Ο κ. Κυπριανού, τόνισε επίσης ότι η συζήτηση για το Εδαφικό θα μπορούσε να γίνει στην Κύπρο, καθώς δεν υπάρχει λόγος μετάβασης στο εξωτερικό.

Ξεκαθάρισε άλλωστε ότι πιέσεις σίγουρα θα υπάρξουν. Το ζητούμενο είναι να θωρακίσουμε τον Πρόεδρο έτσι ώστε να μπορέσει να αντισταθεί στις οποιεσδήποτε πιέσεις ενδεχομένως να του ασκηθούν. Έκανε άλλωστε εκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να είναι ξεκάθαρος σε ζητήματα αρχών, σε περίπτωση που επιχειρηθεί από κάποιους να ασκήσουν πιέσεις κατά τη συζήτηση του εδαφικού στην Ελβετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα