Θεοχάρους: Nικόλα επάνω σου ακουμπάει όλο το Έθνος

Σε ομιλία, στο Συνέδριο του Κινήματος Αλληλεγγύη, προχώρησε η Πρόεδρος του εν λόγω Κινήματος, Ελένη Θεοχάρους.

Αυτούσια η ομιλία

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, Ελληνίδες και Έλληνες.

Ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Κύπρο.

Ομπρός παιδιά και δε βολεί μονάχος του ν` ανέβει ο ήλιος.

Έλληνες πατριώτες.

Η Αλληλεγγύη είναι εδώ - η Αλληλεγγύη είναι εδώ.

Και θα παραμείνει

ενωμένη και δυνατή όσο ποτέ.

Και θα ισχυροποιείται κάθε μέρα.

Η Αλληλεγγύη θα είναι πάντα η ανατρεπτική δύναμη, την οποία φοβάται το διεφθαρμένο κατεστημένο!

Η Αλληλεγγύη ισχυροποιείται γιατί το θέλετε εσείς, οι ιδεολόγοι οραματιστές.

Εσείς που δεν ταξιδεύετε με σημαία ευκαιρίας.

Εσείς που δεν ζήσατε ποτέ ως παράσιτα της εξουσίας.

Εσείς που δεν ξεσχίσατε την κομματική σας ταυτότητα σε άλλα κομματικά γραφεία, είτε γιατί δεν σας έκαναν τα χατίρια, είτε γιατί πρόσκαιρα και παροδικά θυμηθήκατε την ΕΟΚΑ.

Εσείς που δεν υπήρξατε ποτέ αναρριχητικά, ριψάσπιδες και υποταγμένοι, εσείς που δεν εκλιπαρείτε, όπως ο γέρο Πρίαμος, γονυπετείς, μπροστά στους φονιάδες των παιδιών σας.

Εσείς, που έχετε κορμό και παράστημα, περήφανοι δρύες των βουνών μας.

Εσείς που δεν τους επιτρέπετε να σας θεωρούν πρόβατα μέσα στην στάνη, και δεν φοβάστε τους λύκους της κάθε εξουσίας, αυτούς τους λύκους που τρώνε και κάθε αρνί που μετανιωμένο γυρίζει στο μαντρί.

Εσείς οι Έλληνες πατριώτες είστε εδώ, και το Κίνημα μας όχι μόνο ανθίσταται αλλά δυναμώνει περισσότερο, το δυναμώνουν οι βανδαλισμοί που υφίσταται από το πολιτικό κατεστημένο. Ένα κατεστημένο που θέλει με μανία να κόβει τα φτερά κάθε υψιπετή οραματιστή.

Είστε εδώ, γιατί η Αλληλεγγύη είναι εδώ και στηρίζει τον Νικόλα.

Η Αλληλεγγύη είναι εδώ και στηρίζει τον Νικόλα. Στηρίζει την αλλαγή, και θα φέρει την αλλαγή. Η Αλληλεγγύη είναι εδώ και θα δώσει την νίκη στον Νικόλα.

Η Αλληλεγγύη είναι εδώ και αντιστέκεται και θα αντιστέκεται και ορθώνει τείχος στα έκνομα σχέδια διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκτουρκισμού του λαού μας.

Συναγωνιστές είμαστε περήφανοι και καλοί Έλληνες, γι’ αυτό στηρίζουμε τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Είμαστε έντιμοι και καλοί και ενεργοί πολίτες, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων και όλων των ανθρώπων επί της γης.

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ξεκάθαρες, τις κρυστάλλινες, τις νούσιμες και παραγωγικές πολιτικές μας θέσεις, παρά μόνο διαστρεβλώνοντας τις, παρά μόνο εμέσσοντας όξος και χολήν.

Αυτή είναι η μόνη δυνατότητα που έχουν, για αυτό μας χαρακτηρίζουν εδώ και χρόνια ως λυσοφοβικούς, ως απορριπτικούς, ως ακραίους, ως εθνικιστές και ως ρατσιστές.

Όσοι δεν έχουν θέσεις φτιάχνουν βιοτεχνίες παραγωγής λάσπης ρίχνουν λάσπη. Δεν μας αγγίζουν οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί. Εμείς αποδείξαμε στα μέτωπα όλου του κόσμου ότι αγωνιζόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την ισοπολιτεία, για την ευημερία των ανθρώπων, εμείς αγωνιζόμαστε για την αυτοδιάθεση των λαών και την Δημοκρατία, εμείς περνάμε πραγματικούς κινδύνους για τα ιδανικά μας, για τα ιδεώδη μας.

Αυτοί τι έχουν κάνει, παρά να αυγαταίνουν τα πλούτη τους;

Αυτοί πότε ρίσκαραν και τι ρίσκαραν, για αυτά που τάχα πιστεύουν;

Ποτέ, ποτέ, και τίποτα.

Εμείς αγωνιζόμαστε για την ελευθερία των λαών, και των πολιτών. Αγωνιζόμαστε για την ισότητα, την Αλληλεγγύη, την δικαιοσύνη.

Αντιστεκόμαστε στην λύση που θέλουν να επιβάλουν οι κατακτητές με την δύναμη των όπλων τους και την βία που ασκούν στον λαό μας, αντιστεκόμαστε σε αυτή την συγκεκριμένη λύση, που διαπραγματεύονται αποδεχόμενοι σταδιακά όλες τις απαιτήσεις των τούρκων και ξεχνώντας ηθελημένα τις κτηνωδίες και θηριωδίες του 74.

Έχουν δώσει προ καιρού συγχωροχάρτι στην Τουρκία.

Έχουν δώσει πλουσιοπάροχα δώρα, χωρίς όμως, να πάρουν αντίδωρα.

Εμείς αντιστεκόμαστε στην ρατσιστική λύση φυλετικού διαχωρισμού που στηρίζεται στα δεδομένα που δημιούργησε η βάρβαρη στρατιωτική εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή.

Αντιστεκόμαστε στην λύση ανακτήσεως Κύπρου του Νιχάτ Ερίμ και των Άγγλων αποικιοκρατών.

Αντιστεκόμαστε στην λύση που δήθεν επανενώνει το νησί μας, αλλά στην πραγματικότητα το μετατρέπει σε τουρκικό προτεκτοράτο σύμφωνα και με ομολογία του απερχόμενου Προέδρου.

Εμείς δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε με την υπογραφή μας τα δεδομένα της εισβολής. Εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ότι η Κερύνεια, η Καρπασία, η Αμμόχωστος, η Μεσαορία, η Μόρφου, τα Μαρωνίτικα χωριά ανήκουν στην Τουρκία.

Εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ποτέ την διχοτόμηση και την λύση δυο κρατών.

Και ας μας βρίζει και ας μας λοιδορεί το βαθύ ανανικό κράτος. Και ας μας επιτίθενται φραστικά οι κυβερνώντες.

Άλλωστε αυτό είναι το μόνο πράγμα που κάνουν εδώ και χρόνια. Να υποσκάπτουν όσους δεν ανέχονται την υποταγή.

Γι’ αυτό η Αλληλεγγύη στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου με τον οποίο μας ενώνουν κοινά ιδανικά.

Μας ενώνουν κοινοί στόχοι, κοινά οράματα και υψηλές ενατενίσεις, μας συναρπάζει η ιδέα της απελευθέρωσης του νησιού μας.

Και ταυτόχρονα μας κατατρύχει η ίδια αγωνία για την σωτηρία του τόπου.

Νικόλα, μαζί αποφασίσαμε την υποψηφιότητα σου, μαζί εκπονήσαμε το πρόγραμμα σου, μαζί ορθώσαμε το τείχος της αντίστασης στην επέλαση των ανόμων σχεδίων διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, μαζί θα δώσουμε την λύτρωση στον μαρτυρικό λαό μας.

Νικόλα, οι ευθύνες σου και οι δικές μας είναι τεράστιες. Επάνω σου ακουμπάει όλο το Έθνος.

Φίλοι και φίλες, οι κυβερνώντες μας έχουν φλομώσει στα ψεύδη και στις κάλπικες υποσχέσεις.

Πάντα σάς λέγαμε τι έχει αποδεχθεί ο πρόεδρος Αναστασιάδης, αλλά ο ίδιος δεν σας το ομολόγησε ποτέ. Το είπε μόνο εμπιστευτικά στους συμβούλους του που αγωνιούσαν μπας και δεν υπογράψει. Εμείς πάντα σας λέγαμε, σε τι υποχωρήσεις έχει προβεί, πάντα σας λέγαμε για τις λάθος εκτιμήσεις του, όσον αφορά την πενταμερή, πάντα σας λέγαμε ότι οδηγεί το καράβι της Κυπριακής Δημοκρατίας κατευθείαν στα βράχια. Πάντα σας λέγαμε ότι αυτό που οι γνωστικοί και ρεαλιστές ονομάζουν ΔΔΟ, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αναγνώριση της κατοχής.

Πάντα σας λέγαμε πως αυτό που επεξεργάζονται ως λύση και που το ονομάζουν ΔΔΟ, είναι μια λύση ασύμβατη με την κατοχύρωση των δικαιωμάτων του λαού, γι’ αυτό την απορρίπτουμε. Μας απαντούν ότι δεν είμαστε πραγματιστές, δεν κατανοούμε ότι ηττηθήκαμε το 1974, ότι είμαστε ακραίοι μαξιμαλιστές. Και έπεισαν την διεθνή κοινότητα ότι αυτοί οι ρεαλιστές μπορούν να φέρουν την λύση στο κυπριακό, συνομιλώντας με τους ομολόγους τους Τουρκοκύπριους σε συνομιλίες κυπριακού ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Κυπριακού ιδιοκτησιακού καθεστώτος που αφορά μόνο τις συνομιλίες, αλλά όχι την δικαιοσύνη. Που είναι άλλης ιδιοκτησίας, τουρκικής. Ιδού λοιπόν πού μας οδήγησαν. Μετά από 40 χρόνια διαπραγματεύσεις, υποχωρήσεις, ήττες, συμβιβασμούς με βάση την ΔΔΟ, μας έφεραν στο σημείο όπου ο ίδιος ο Πρόεδρος ομολογεί πως μετατρεπόμαστε σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Η μισή μας πατρίδα έχει γεμίσει αγάλματα του Ατατούρκ, τζαμιά και μιναρέδες, και ισλαμικά σχολεία, εποίκους και τουρκικές σημαίες, η χριστιανοσύνη έχει εκλείψει ως ιστορική και μνημειακή πραγματικότητα από τα κατεχόμενα. Τα αρχαία ελληνικά θέατρα μας, μαγαρίζονται από δούλους του Ερντογάν, αλλά χρειάστηκε να αποκαλυφθεί το πρακτικό της συνάντησης του Αναστασιάδη με τον Έιντε για να παραδεχθεί τα σφάλματα του ο Πρόεδρος.

Το έγγραφο αυτό αποδεικνύει ότι τα έδωσε όλα στους Τούρκους και ότι σε αντάλλαγμα δεν πήρε τίποτα. Και απαντώντας στις ως συνήθως ανερμάτιστες δηλώσεις του Ακιντζί, του ηγέτη που μοιράζεται το ίδιο διχοτομικό όραμα μαζί του, τον εφιάλτη δηλαδή, του σταδιακού εκτουρκισμού της πατρίδας μας, ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι έδωσε και έγγραφο με τις προτάσεις του, αλλά τάχατες είναι άκυρες και μη υποβληθείσες. Αυτές οι προτάσεις που είναι ολέθριες για την Κύπρο, είναι πια κεκτημένο για την Τουρκία. Και είναι εν ισχύ αφού από εκεί θέλει να συνεχίσει τις συνομιλίες ο Πρόεδρος, και αφού περιλαμβάνονται στο έγγραφο Γκουτέρες ως βάση συνέχισης των συνομιλιών.

Μόνο ο Νικόλας μπορεί να ακυρώσει αυτό το κεκτημένο ακυρώνοντας όλες τις συγκλίσεις των δυο ηγετών. Γιατί ποτέ δεν το αποδέχθηκε, ποτέ δεν το χαιρέτισε, ποτέ δεν έλαβε μέρος στην συνομολόγηση του. Και αυτό είναι δέσμευση του Νικόλα απέναντι στον λαό, είναι και δική μου δέσμευση απέναντι στην Αλληλεγγύη. Είναι και δέσμευση όλων μας απέναντι σε όλους τους πατριώτες των κομμάτων, των κινήσεων, των ομάδων, που στηρίζουν τον υποψήφιο μας.

Ο Πρόεδρος πήγε στην τελευταία φάση των συνομιλιών -και το παραδέχεται και ο ίδιος- για να υπογράψει ενδιάμεση στρατηγική συμφωνία, δηλαδή λύση. Αλλά αυτό το αρνήθηκε και ενώπιον του λαού και ενώπιον του εθνικού συμβουλίου. Το παραδέχθηκε όμως στο έγγραφο των πρακτικών της συνάντησης του με τον Έιντε. Δεν υπέγραψε όχι γιατί δεν ήθελε, αλλά διότι γνώριζε μέσα από δικές του δημοσκοπήσεις ότι η λύση που διαπραγματευόταν θα εισέπραττε ένα νέο όχι.

Αυτός ο Πρόεδρος ξεκίνησε την προηγούμενη προεκλογική του εκστρατεία εκστομίζοντας το φοβερό –έχω πείσμα , έχω πείσμα, έχω πείσμα! Και πόσο κράτησε αυτό το πείσμα; Μισό βράδυ μέχρι να αποδεχθεί το κούρεμα. Μισή μέρα μέχρι να ξαναγυρίσει στις συνομιλίες όταν έφυγε από αυτές με την εισβολή του Μπάρμπαρος στις θάλασσες μας.

Όσο κρατάει ένα γεύμα για να πάει στην πενταμερή.

Λίγες ώρες για να δώσει το έγγραφο των εσχάτων υποχωρήσεων του. Εμείς όμως έχουμε πείσμα. Και αταλάντευτη προσήλωση στον Αγώνα για την Απελευθέρωση.

Ο πρόεδρος αποδέχθηκε να μην επιστρέψουν τα Μαρωνίτικα χωριά υπό ελληνική διοίκηση.

Για αυτό οι κυβερνώντες προχώρησαν στο φιάσκο της δήθεν ενίσχυσης με ευρωπαϊκά κονδύλια όσων Μαρωνιτών αδελφών μας επιστρέψουν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, για να χρυσώσουν το χάπι της παράδοσης τους για πάντα στην τουρκική δουλεία. Για αυτό εξέθεσαν τον καλοπροαίρετο, έντιμο και αληθινό φίλο της Κύπρου, τον Ράιμε Μπέγκε.

Ο Πρόεδρος αποδέχθηκε ακόμη ότι η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων θα γίνει σε βάθος χρόνου, σε τριάντα τέρμινα, και ότι κανείς δεν εννοεί κατάργηση των εγγυητικών δικαιωμάτων της Τουρκίας. Αλλά, τώρα, όντας ζωσμένος τα άρματα και κραδαίνοντας γιαταγάνια, για να ξεγελάσει τον πατριωτικό κόσμο, δηλώνει στους πραγματικά δικούς του, σε όσους στελεχώνουν το βαθύ ανανικό κράτος, ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τις συνομιλίες από το σημείο στο οποίο διακόπηκαν.

Δηλαδή ένα βήμα πριν την παράδοση. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, σε περίπτωση επανεκλογής Αναστασιάδη, που κατά δική του ομολογία, τα έχει δώσει όλα -αποδεχόμενος τις τουρκικές θέσεις, όσον αφορά την εσωτερική διακυβέρνηση, την επικυριαρχία του 17% στο 83%, τις τέσσερις ευρωπαϊκές ελευθερίες για τους τούρκους πολίτες, τα βέτο και την πλήρη αριθμητική ισότητα στους θεσμούς της δήθεν ομοσπονδίας- πού θα οδηγηθούμε εάν επαναρχίσουν οι συνομιλίες με διαπραγματευτή τον Νίκο Αναστασιάδη;

Θα αποδεχθούμε λύση στην βάση των τουρκικών όρων. Δηλαδή την μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε τουρκικό βιλαέτι. Αφού οι υποχωρήσεις Αναστασιάδη όπως διαλαμβάνονται στο έγγραφο παράδοσης μας, συνιστούν κεκτημένο για την Τουρκία, και συμφωνία μεταξύ των δύο μερών για τον ΟΗΕ, αφού και ο ΟΗΕ αποδέχεται την θέση για παραμονή τουρκικών στρατευμάτων σε στρατιωτική βάση και όχι άμεση κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων, που οδηγούμαστε με επανεκλογή Αναστασιάδη;

Στον πλήρη εκτουρκισμό του νησιού.

Αυτή είναι η στυγνή πραγματικότητα ασχέτως του γεγονότος ότι ο Αναστασιάδης εκφωνεί πύρινους πατριωτικούς λόγους σε μνημόσυνα, κηδείες και τελετές σε συναγερμικά σωματεία, παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα, προσπαθώντας να πείσει τους αληθινούς πατριώτες που δεν μπορούν για συναισθηματικούς λόγους να ξεκολλήσουν από το κόμμα που ίδρυσαν οι γονείς τους πριν 30 χρόνια, αλλά που δεν υπάρχει πια:

-Ότι με τις συνομιλίες θα φθάσουμε στην επανένωση.

-Ότι η υποταγή είναι επανένωση και απελευθέρωση.

-Ότι κάποτε θα φύγει ο στρατός κατοχής, αλλά θα συνεχίσει να είναι στο νησί για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα.

-Ότι θα πάρουμε πίσω εδάφη.

-Ότι με αυτή τη λύση θα γίνουμε πλούσιοι.

Πώς θα γίνουμε πλούσιοι όταν θα πρέπει να πληρώσουμε τις ζημιές της εισβολής και της κατοχής και όταν αρνούνται, τρέμουν να μας πουν πόσο θα στοιχίσει η λύση της διάλυσης για την οποία συζητούν;

Ψέματα –ψέματα –ψέματα.

Η αλήθεια είναι ότι με την λύση που επιδιώκουν ο Πρόεδρος και το βαθύ ανανικό κράτος, θα διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και θα την αντικαταστήσουν με δυο ισότιμου καθεστώτος κρατίδια, με μοιρασμένη την κυριαρχία και με βέτο των τούρκων σε όλα τα ζητήματα.

Με άλλα λόγια θα αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος ως ισότιμο τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος. Πού βλέπουν την επανένωση; Πού βλέπουν την απελευθέρωση;

Η αλήθεια είναι ότι με αυτή την λύση θα αναγνωρίσουμε εμείς οι ίδιοι την κατοχή και θα παραχωρήσουμε ελληνικά εδάφη στους Τούρκους.

Η αλήθεια είναι ότι με αυτή την λύση, όσοι έχουν περιουσίες στις περιοχές που δεν θα επιστραφούν, θα συρθούν σε έναν ατέρμονα αγώνα με τους καταπατητές, εισβολείς, κλέφτες και κλεπταποδόχους, τους κουβαλητούς, τους εποίκους, τους χρήστες, τους σφετεριστές των περιουσιών τους και δεν θα λάβουν ποτέ τίποτα. Αυτό είναι το περίφημο κεκτημένο των συνομιλιών, που αν εφαρμοστεί θα κάνει ολόκληρη την πολιτισμένη ανθρωπότητα να ντρέπεται και θα συνιστά ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ΕΕ. Γιατί δεν θα στηρίζεται στις αρχές και τις αξίες της αλλά στην δύναμη των τουρκικών στρατιών.

Η αλήθεια είναι ότι ο στρατός κατοχής θα παραμείνει εδώ. Αλλά ακόμη και αν αποχωρήσουν, ακόμη και αν δεν διατηρήσουν στρατιωτική βάση, δεν θα χρειάζονται νόμιμα επεμβατικά δικαιώματα για να εισβάλουν ξανά στο νησί. Οι αερομεταφερόμενες στρατιές τους θα μπορούν να επανέλθουν μέσα σε λίγη ώρα και η Τουρκία δεν σέβεται ποτέ τον διεθνή νόμο. Σ΄ ένα τόπο που θα έχει ήδη διαλύσει τον στρατό του.

Η αλήθεια είναι ότι με την εκ περιτροπής προεδρία, την πλήρη αριθμητική ισότητα και την αναγκαιότητα για τουρκική θετική ψήφο σε κάθε απόφαση, που παραχωρήθηκαν ήδη στους Τουρκοκύπριους και είναι κεκτημένο πια για την Τουρκία, το κράτος θα είναι έρμαιο των διαθέσεων της τουρκικής πλευράς.

Το κράτος δεν πρόκειται να λειτουργήσει όπως δεν λειτούργησε και το 60, όπως δεν λειτούργησε και η Βοσνία -Ερζεγοβίνη, όπως δεν λειτούργησε και το δοτό σύνταγμα του Λιβάνου.

Το κράτος θα καταρρεύσει.

Μας λένε ότι θα γίνουμε πλούσιοι με αυτή τη λύση και τα έσοδα του φυσικού αερίου. Τάζουν ταυτόχρονα την μερίδα του λέοντος στην τουρκική πλευρά και αγωγό μεταφοράς του φυσικού αερίου στην Τουρκία, χωρίς να ακούνε την χώρα αυτή να λέγει ότι μπορεί να κλείσει την στρόφιγγα των υδρογονανθράκων των Κούρδων όποτε θέλει. Σε εμάς γιατί να χαριστεί;

Μας λένε ότι θα γίνουν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Μα μήπως τώρα δεν είναι;

Αλλά ακόμη και στην θεωρητική περίπτωση που η Τουρκία λύσει το Κυπριακό για τον καλύτερο για μας τρόπο, αυτή η χώρα θα γίνει αυτόματα δημοκρατική και σύγχρονη; Ή θα στηρίζουν μια στυγνή δικτατορία για ένταξη στην ΕΕ;

Δεν λένε ακόμη, ότι αποδέχονται την παραμονή όλων των εποίκων: Φτάνει να δηλώνουν εποχιακοί εργάτες, φοιτητές ή τουρίστες.

Είναι έτοιμοι να παραχωρήσουν τις βασικές ευρωπαϊκές ελευθερίες στα 80 εκατομμύρια τούρκων πολιτών για να μας πνίξουν με νέα εποικιστικά ρεύματα. Ολόκληρη η Ευρώπη ανθίσταται σε αυτή την απαίτηση των Τούρκων, αλλά την αποδεχόμαστε εμείς, σε ένα νησί 487 φορές μικρότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσοι κυβέρνησαν το νησί μας τα τελευταία δέκα χρόνια, οδήγησαν το φρόνημα του λαού στο ναδίρ, μη αφήνοντας του καμιά ελπίδα, σκοτώνοντας κάθε όραμα, στερώντας του το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή, κάνοντας τον να αποστραφεί την πολιτική και τους πολιτικούς, κάνοντας τον να πιστέψει ότι όλοι είμαστε οι ίδιοι.

Τα κοινωνικά προβλήματα είναι τραγικά, η φτώχεια, η φτωχοποίηση, η πείνα, η δυσπραγία, η ανεργία, ο φόβος για τις εκποιήσεις, για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η μετανάστευση, οι χαμηλές συντάξεις, τα επιδόματα που κόβονται συχνά-πυκνά για γραφειοκρατικούς λόγους, η ακρίβεια, η καταστροφή και το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μαστίζουν ολόκληρο τον λαό. Ζούμε όλοι καθημερινά την αγωνία του λαού όπως την βιώνει μέσα από την πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας, της απομείωσης των καταθέσεων. Αλλά οι κυβερνώντες συνεχίζουν να ψεύδονται για δήθεν ανάπτυξη της οικονομίας. Μας λένε ότι η οικονομία πάει καλά, ότι σύντομα θα είμαστε όπως πριν από την κρίση. Ότι η λύση θα φέρει χρήματα και πλούτο. Παράλληλα, κάθε μέρα ακούμε καινούρια σκάνδαλα και αθλιότητες που σκεπάζονται αμέσως και ξεχνιούνται γιατί τα καλύπτουν νέες περιπτώσεις διαφθοράς. Ελάχιστοι έχουν τιμωρηθεί αλλά ποτέ δεν ακούμε τα ονόματα των πραγματικών ενόχων.

Το πόσο καλά πάει η οικονομία, μόνο ο φτωχός και φτωχοποιημένος πολίτης το γνωρίζει. Εμείς γνωρίζουμε ότι η έλλειψη φροντίδας όταν για τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία, η κακή ποιότητα της παιδείας μας, η έλλειψη δημόσιων συγκοινωνιών, η απουσία κράτους προνοίας, μαστίζουν μεγάλες μάζες του λαού και μας κατατάσσουν στην χειρότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την οικονομική κρίση επωφελήθηκαν οι ολίγοι προνομιούχοι, που στηρίζουν το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος συνεχίζει να εξαγγέλλει μεγαλεπήβολα έργα, παροχές, να προσκαλεί δυσαρεστημένους και να τους αποκαθιστά, να εξαγγέλλει τελεφερίκ, μαρίνες, παγοδρόμια, ουρανοξύστες, χιονοδρομικά κέντρα, επαύλεις μέσα στα πανέμορφα δάση μας. Η προεκλογική εκστρατεία του Προέδρου και των επιτελείων του κάθε άλλο παρά σύγχρονη και αξιόπιστη είναι. Οι τρόποι και τα μέσα που χρησιμοποιούνται μας στρέφουν πίσω σε άλλες εποχές, σε πρακτικές εξαγοράς ρηχών συνειδήσεων. Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος στήνει τον προεκλογικό του αγώνα, με τα χρήματα της αυριανής γενιάς, υποσχόμενος όπως και στο παρελθόν παροχές και επιδόματα που έμειναν και θα παραμείνουν απλώς εξαγγελίες.

Όλοι γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση φέρνει ενώπιον της Βουλής συμπληρωματικό προϋπολογισμό 271 εκατομμυρίων ευρώ για να καλύψει στην ουσία την πολιτική των παροχών, ενώ γνωρίζει ότι τα κονδύλια αυτά θα επιστραφούν στο κράτος εάν επανεκλεγεί ο Πρόεδρος, με φορολογίες.

Προεκλογικά ο πρόεδρος μοιράζει υποσχέσεις. Και παροχές και δεσμεύεται!

Ανέξοδες δεσμεύσεις που πείθουν μόνο τους αφελείς. Η κυβέρνηση θυμήθηκε προεκλογικά την άθλια ζωή που έζησαν και ζουν οι πρόσφυγες υποσχόμενη αποζημίωση για απώλεια χρήσης περιουσιών. Το τραγικό όμως είναι ότι αποδέχθηκε ήδη - και το περηφανεύεται κιόλας - την εξίσωση του χρήστη, δηλαδή του σφετεριστή των ελληνοκυπριακών περιουσιών με τον νόμιμο ιδιοκτήτη.

Αυτές ειδικά οι εξαγγελίες δεν είναι τίποτε άλλο από τον προανάκρουσμα για το τι θα γίνει με την μεγαλεπήβολη λύση που κυοφορείται. Για την απώλεια, δηλαδή, των περιουσιών μας.

Η στάση του Προέδρου και των επιτελείων του εγείρει θέματα ηθικής τάξης, ενώ ταυτοχρόνως, συνιστά εμπαιγμό του λαού, ο οποίος δεν ξεχνά το κούρεμα του 2013 και την φυγάδευση στο εξωτερικό εκατομμυρίων ευρώ από όσους είχαν προνομιακή ενημέρωση, όταν ο λαός δυστυχούσε.

Η αξιοπιστία της Κυβέρνησης έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και ο λαός θα τους δείξει τον πόρτα της εξόδου, διότι πιστεύει σε μια νέα σοβαρή και στιβαρή διακυβέρνηση, που θα είναι καθημερινά δίπλα στον πολίτη. Και όχι σε μια κυβέρνηση που θα τον θυμάται τρεις μήνες πριν από τις εκλογές, τάζοντάς του λαγούς με πετραχήλια, για να καλύψει την ανυπαρξία της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής.

Ο Υπουργός των Οικονομικών ενώ μέχρι τώρα υποστήριζε σφόδρα τη δημοσιονομική πειθαρχεία, αίφνης και προεκλογικά άρχισε να μοιράζει νέες θέσεις εργασίας για τους νέους λόγω της ανάπτυξης, όπως υποστηρίζει στην κυπριακή οικονομία. Υπόσχεται μείωση της ανεργίας των νέων το 2018. Αφού άφησε 20 χιλιάδες νέους να ξενιτευτούν, λίγο πριν τις εκλογές βρήκε κονδύλια να τους εργοδοτήσει.

Εμείς λέμε στον Υπουργό ότι δεν εκπόνησε κανένα μοντέλο ανάπτυξης και μόνο περιστασιακά παρατηρείται η όποια σχετική πρόοδος.

Άλλωστε, γνωρίζουμε όλοι ότι ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, προήλθε από το υστέρημα του Κύπριου πολίτη, από την αποστέρηση υπηρεσιών υγείας και προνοίας σ΄ αυτόν και όχι από τα έργα των κυβερνώντων.

Ας μας απαντήσουν λοιπόν ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ωφελήθηκαν από τα τεράστια κονδύλια της ΕΕ, από τα 400 εκατομμύρια του προϋπολογισμού 14-21 που κερδίσαμε λόγω της οικονομικής κρίσης, από το Horizon 80, από τα προγράμματα για την νεολαία 20-20. Μήπως επωφελήθηκαν μόνο οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που δεν τις άγγιξε καν η κρίση;

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο τόπος χρειάζεται ριζική αλλαγή, ριζοσπαστικά μέτρα, καθολική συστράτευση των πολιτών που νοιάζονται.

Για αυτό στηρίζουμε τον Νικόλα Παπαδόπουλο για να φέρουμε την αλλαγή.

Στόχος μας είναι η διάσωση του τόπου μας, η διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, της μοναδικής ασπίδας σωτηρίας που έχουμε, η προστασία του λαού μας από τον κίνδυνο του εκτουρκισμού, η μάχη κατά της τρυφηλότητας και του συβαριτισμού.

Γνωρίζουμε πως όσοι αντιτίθενται στην προσπάθεια μας και στην υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου προσπαθούν να παρασύρουν τον κόσμο στην παγίδα των δήθεν διαφορών για την ΔΔΟ, ανάμεσα σε όσους υποστηρίζουν τον Νικόλα.

Είναι και αυτό ένα ψεύδος που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και τα όργανα της.

Δεν έχουμε καμία διαφορά μεταξύ μας, απλούστατα διότι εμείς αγωνιζόμαστε για τις ίδιες αρχές και αξίες, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα πολιτικά δικαιώματα, για την απελευθέρωση, και όχι την παράδοση των κατεχομένων στην Τουρκία. Αγωνιζόμαστε για την μη αναγνώριση των αποτελεσμάτων της βάρβαρης παράνομης και συνεχιζόμενης στρατιωτικής κατοχής.

Όσοι φοβούνται την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου και την πολιτική μας, την πολιτική της Αλληλεγγύης και του υποψηφίου, όσοι φοβούνται την πολιτική της αντίστασης, της μη παράδοσης, της διεκδίκησης, της διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, της κατοχύρωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσπαθούν να ενσπείρουν διχόνοιες στο μέτωπο της αλλαγής.

Άδικος κόπος. Εμείς όλοι, δεν αποδεχόμαστε την εκ περιτροπής προεδρία, δεν αποδεχόμαστε να δοθούν οι ευρωπαϊκές ελευθερίες στους τούρκους πολίτες, δεν αποδεχόμαστε την παραμονή των εποίκων, δεν αποδεχόμαστε την παραχώρηση των περιουσιών των προσφύγων στους σφετεριστές.

Είναι αλήθεια, ότι πολλές φορές έχουμε ακούσει τον ΓΓ του ΑΚΕΛ και την ηγεσία του ΔΗΣΥ να επικαλούνται όλες αυτές τις δημοκρατικές αρχές ως βασικά στοιχεία της λύσης. Η διαφορά είναι ότι:

1. Τα θέλουν όλα αυτά στα πλαίσια της ΔΔΟ.

2. Νομίζουν ότι αυτό που συζητούν τώρα, είναι λύση επανένωσης,

είναι Ομοσπονδία.

Αλλά στην καλύτερη περίπτωση διαπραγματεύονται μια χαλαρή συνομοσπονδία, γιατί αυτή ήταν εξ υπαρχής η φόρμουλα της ΔΔΟ.

Και ξεχνούν ή προφασίζονται ότι αγνοούν πως με τις προτάσεις Αναστασιάδη όλα αυτά πάνε του βρόντου και τον κακίζουν μάλιστα γιατί δεν υπέγραψε στο Κραν Μοντάνα.

Φοβούνται την εκλογή του Νικόλα γι’ αυτό την εμφανίζουν ως επικίνδυνη. Ναι είναι επικίνδυνη, αλλά για ποιους; Για κάθε απατεώνα που εξαπάτησε και κατέκλεψε αυτό το λαό! Το φαγοπότι τέλειωσε.

Ο Νικόλας δεσμεύτηκε να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη και θα το πράξει γιατί δεν φοβάται κανέναν από αυτούς.

Όσον αφορά τις πολιτικές μας στο Κυπριακό, λένε πως τάχα θα ξεφύγουμε από την ομπρέλα του ΟΗΕ.

Ασυναρτησίες. Διότι εμείς θέλουμε να εφαρμοστούν στην ολότητα τους τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που διασώζουν την Κυπριακή Δημοκρατία και αποδίδουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στους πολίτες, τα δικαιώματα που τους στερεί η τουρκική κατοχή, και όχι αποσπασματικά.

Εμείς ζητάμε με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ τον άμεσο τερματισμό της κατοχής. Δεν κολλάμε με εμμονή στις τρεις μαγικές λέξεις ΔΔΟ που συναρπάζουν το βαθύ ανανικό κράτος. Άλλοι θέλουν να νομιμοποιήσουν την κατοχή μέσω της ούτω καλούμενης ΔΔΟ.

Όπως είπαμε άλλωστε, αυτό που συζητά σήμερα ο Αναστασιάδης δεν είναι καν ομοσπονδία, είναι μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο της Τουρκίας. Ασχέτως αν επ εσχάτων, φόρεσε φουστανέλα και προσπαθεί να παρασύρει τους αληθινούς πατριώτες. Αλλά μόλις πρόσφατα κάλεσε την Τουρκία και την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων «αντί να εορτάζουν προκλητικά την επέτειο μιας διεθνώς καταδικασθείσας ενέργειας, να επιστρέψουν στο τραπέζι των συνομιλιών με πραγματική πολιτική βούληση για την επίτευξη συνολικής λύσης». Ευελπιστεί δηλαδή να ξαναγυρίσουμε στις συνομιλίες από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά.

Θέλει να επανεκλεγεί για να υπογράψει την ενδιάμεση συμφωνία-στρατηγική, αμέσως έχοντας νωπή την λαϊκή εντολή και χωρίς την αναγκαιότητα δημοψηφίσματος.

Συμπατριώτες, πρόσφυγες και ιδιοκτήτες γης στα κατεχόμενα.

Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να παραχωρούν τις περιουσίες μας στους χρήστες; Ακόμη και η απόφαση Δημόπουλος που επικαλούνται οι Τούρκοι, αναγνωρίζει την απόφαση της τέταρτης διακρατικής προσφυγής. Την υπεροχή του κυρίου και νόμιμου δικαιούχου.

Στα κομμουνιστικά κράτη όταν κατέρρευσε το καθεστώς στα τέλη της δεκαετίας του 80, οι περιουσίες δόθηκαν πίσω σ αυτούς από τους οποίους κατασχέθηκαν το 1917. Οι σχετικές αποφάσεις του διεθνούς δικαστηρίου είναι καταπελτικές. Είναι αναπαλλοτρίωτη η κυριότητα και δεν υπόκειται σε κριτήρια.

Όσον αφορά την εκ περιτροπής προεδρία.

Είναι η αποτύπωση της διχοτόμησης του κράτους σε θεσμικό επίπεδο, σε επίπεδο εκτελεστικής εξουσίας και σε κατάργηση της αρχής της πλειοψηφίας, και της αρχής ένας άνθρωπος, μια ψήφος. Και αποστερεί το δημοκρατικό δικαίωμα κάθε καλού Τουρκοκύπριου πολίτη .να εκλεγεί νόμιμα πρόεδρος της ΚΔ

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές.

Οι δυνάμεις της αλλαγής και ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχουμε υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις και τις θέσαμε ενώπιον του λαού: Προτάσεις που θα βελτιώσουν την ζωή, την ευημερία, την υγεία, την διακίνηση, την προστασία των μειονεκτούντων φυσικά, νοητικά και ψυχολογικά συμπολιτών μας, θα βοηθήσουν τις νέες μητέρες με αύξηση της αδείας μητρότητος και άλλες θεσμικές αλλαγές, θα βοηθήσουν τα θύματα του κουρέματος και της οικονομικής κρίση, με ένα σωστό και αποτελεσματικό ταμείο αλληλεγγύης, θα στηρίξουν ουσιαστικά τους πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε άθλιους προσφυγικούς οικισμούς, την ύπαρξη των οποίων αγνοούν και πολλοί φερέλπιδες πολιτικοί μας.

Πρωτίστως θα στηρίξουν την Παιδεία και την εκπαίδευση των παιδιών μας για να μην κατατάσσονται τελευταία στην ΕΕ. Το όραμα μας δεν χωράει σε σελίδες και γυαλιστερά χαρτιά. Το όραμα μας θα το δείτε να γίνεται χειροπιαστή και αποτελεσματική πραγματικότητα ευθύς αμέσως με την εκλογή του Νικόλα. Θα ζήσετε την δημιουργία μοντέλου ανάπτυξης, την βελτίωση της ζωής σας, την ελπίδα να σάς χαμογελάει, τα παιδιά σας να επιστρέφουν από την ξενιτιά.

Η πρόταση μας στοχεύει να στηρίξει τον φτωχό άνθρωπο, την μεσαία τάξη, τις μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις, τους νέους και τις μελλούμενες γενιές.

Αλλά για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να έχουμε κράτος, πατρίδα, κυριαρχία στην γη και στις αποφάσεις μας.

Δεν θα νομιμοποιήσουμε το ψευδοκράτος, δεν θα επιτρέψουμε την πληθυσμιακή και οικονομική εισβολή των τούρκων στην Κύπρο, δεν θα εντάξουμε την Τουρκία στην ΕΕ από την πίσω πόρτα, όπως είπε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Δεν θα αποδεχθούμε το πλαίσιο Γκουτέρες,

όλα τα ψεύδη με τα οποία έχει φλομώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όλους τους θεσμούς της Ευρώπης το Βαθύ Ανανικό κράτος. Εμείς θα πολιτευθούμε στην βάση μιας ευέλικτης και μακρόπνοης στρατηγικής και θα διαπραγματευθούμε με τρόπους που θα προάγουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Εμείς θέλουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Δεν θα διαπραγματευθούμε με ηττοπάθεια και φοβικά σύνδρομα στην βάση του τι αποδέχεται η Τουρκία και στο πλαίσιο της διατήρησης ενός καλού κλίματος, ζώντας με τη ψευδαίσθηση ότι η Τουρκία θα υποχωρήσει στο Κυπριακό επειδή εμείς γονατιστοί μπροστά της θα της φιλούμε το χέρι.

Εμείς θα κάνουμε σκληρή εθνική διαπραγμάτευση με βάση το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια στηριζόμενοι σε πανίσχυρη οικονομία και πανίσχυροι άμυνα, διεκδικώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ακράδαντα πιστεύουμε ότι Εθνική διαπραγμάτευση δεν είναι να συμβιβάζεσαι εκ των προτέρων με αυτά που ζητά ο κατακτητής, δεν είναι να συμβιβάζεσαι με το εφικτό αλλά να κάνεις το ευκταίο, εφικτό.

Ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε την πτώση στο βάραθρο και την καταστροφή είναι η εκλογή Νικόλα Παπαδόπουλου.

Μαζί αλλάξαμε το σκηνικό το 2015.

Μαζί θα αλλάξουμε την Κύπρο το 2018.

Μαζί θα εκλέξουμε τον Νικόλα

Μεταδώστε τα μηνύματα μας παντού.

Μαζί θα τα καταφέρουμε

Μαζί θα νικήσουμε

Μαζί θα σηκώσουμε ξανά τον ήλιο πάνω από την Κύπρο

Σας ευχαριστώ

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
εθνος, το εθνος, εν λόγω, το νησι, για μας, κυπρος, εοκα, αρνι, υφίσταται, λύση, καιρος, αμμόχωστος, σχολεια, ισχύ, δημοσκοπηση, κουρεμα, οηε, στρατος, συνταγμα, νέα, επιδοματα, ξεχνιούνται, συγκοινωνιες, βουλη, εκλογες, προυπολογισμος, ακελ, δημοψηφισμα 2015, ηττοπάθεια, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, μυστικες δημοσκοπησεις, σταση εργασιας, μεσα μαζικης μεταφορας, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, αλλαγη ωρας 2012, θεμος αναστασιαδης, ογα επιδοματα, νίκος αναστασιάδης, φορολογια 2013, κυπρος εκλογες, εκλογες 2015, ξανα, ελενη, χιονοδρομικα, οικονομικη κριση, βημα, δανεια, δημοκρατια, δουλεια, δωρα, εθνικη, ηγεσια, ηττοπάθεια, κυπρου, νησι, οηε, οικονομια, ονοματα, πλαισιο, προγραμμα, σημαιες, σωτηρια, υγεια, φτωχεια, ωρα, αγωνια, αυξηση, ακελ, αλληλεγγυη, αμυνα, αμμόχωστος, ανεργια, ανθρωπινα δικαιωματα, ανθρωπος, αξιοπρεπεια, αποζημιωση, αρχαια, απωλεια, αρχαια ελληνικα, βετο, βιλαετι, βοσνια, βομβα, βραδυ, γινει, γινεται, γονεις, γραφεια, διαστημα, δυναμη, δυνατοτητα, δειτε, δηλωσεις, διοικηση, δικη, δωσει, εγγραφο, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκπαιδευση, εκστρατεια, ελευθερια, ελλειψη, ελπιδα, εμειναν, εμμονη, ενημερωση, εν λόγω, εργα, εοκα, εποχες, ερντογαν, ερζεγοβινη, ευημερια, ευρωπη, εφυγε, ζωη, ζησετε, ζητα, ζωης, ιδεα, ιδια, ιδιο, ηλιος, υφίσταται, θεατρα, θεσεις εργασιας, ομιλια, κυβερνηση, κομμα, λαθος, λύση, λογια, λυτρωση, μηνυματα, μηνες, μειωση, μικρο, μνημοσυνα, ναδιρ, νεες θεσεις εργασιας, νεολαια, νικη, νικο, νοσοκομεια, νωπη, ξεχνιούνται, παντα, ο ηλιος, ομπρελα, οντας, οραμα, οραματα, ουσιαστικα, ουσια, παιδια, πεισμα, ποιοτητα, προβατα, υπογραφη, προβληματα, προγραμματα, πορτα, σελιδες, συντομα, σχεδια, ταυτοτητα, τουρκια, ισχύ, φυσικα, φτανει, φιασκο, φοβος, φορμουλα, φτερα, φτωχος, φοβερο, χερι, χιονοδρομικα κεντρα, ψυχολογικα, ωρες, δικαιωμα, δικαιωματα, ειπαμε, ελληνικα, ενωση, για μας, χωρα, εισβολη, κλεφτες, λεξεις, μπροστα, οργανα, σημαια, σωστο, τριαντα, θαλασσες, θεματα, θεσεις, υγειας, υπεροχη, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα