Θάνατος Στυλιανού: Εν αναμονή για απόδοση δικαιοσύνης σχεδόν 4 χρόνια μετά

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2019 γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της σύντομης ζωής του 15 χρόνου Στυλιανού, σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας. 

Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τον θάνατο του παιδιού και η ιστορία πίσω από τον άδικο χαμό του συγκλονίζουν την Κύπρο .

Μετά από συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, τότε, η Μαρία Στυλιανού Λοττιδη αναλαμβάνει την διερεύνηση της υπόθεσης.  Όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Επιτρόπου Διοικήσεως και προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων... γροθιά στο στομάχι.  Η Υπουργός

Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου συγκλονισμένη δηλώνει πως η Κυβέρνηση υιοθετεί πλήρως τα συμπεράσματα της Επιτρόπου, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να κάνει λόγο για εγκληματική αμέλεια που δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη. 

Η Nομική Yπηρεσία προχωρεί στον διορισμό δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για την υπόθεση, με το πόρισμα να παραδίδεται στην νομική υπηρεσία τον Δεκέμβριο του 2020.

Οι ανακριτές εισηγούνται ποινικές διώξεις για 12 συνολικά άτομα, έναν αστυνομικό, 9 κοινωνικούς λειτουργούς και τους γονείς του άτυχου παιδιού. 

Διαβάστε επίσης: Θάνατος Στυλιανού: Ποινική δίωξη για 12 άτομα -«Το τέλος του μας συγκλόνισε»

Τον Απρίλιο του 2021 καταχωρείται το κατηγορητήριο ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. 

Σχεδόν 4 χρόνια μετά τον θάνατο του Στυλιανού και 2 χρόνια μετά την καταχώρηση της υπόθεσης στο δικαστήριο, μέχρι στιγμής έχει κληθεί ενώπιον δικαστηρίου τον περασμένο Φεβρουάριο μόνο το μέλος της αστυνομίας, το οποίο δήλωσε μη παραδοχή στις κατηγορίες και η υπόθεση πήρε αναβολή. 

Στην κάμερα της Σημερινής και στην Μαρία Δημοσθένους, μίλησε φανερά συγκινημένη η επίτροπος διοικήσεως, αφού χαραγμένα στην μνήμη της παραμένουν όλα όσα βίωσε το άτυχο παιδί 

Τα ερωτήματα παραμένουν αμείλικτα σχεδόν 4 χρόνια μετά και εν αναμονή για απόδοση δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης: Στον Γ. Εισαγγελέα παραδίδεται το πόρισμα Ανακριτών για την υπόθεση Στυλιανού

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην simerini.sigmalive.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θάνατος Στυλιανού, Σχεδόν 4, VID,thanatos stylianou, schedon 4, VID