Επιβεβαιώνονται τα κενά στα μέτρα αεροδρομίων- Ζήτησε αναπαράσταση ο υπουργός

Τα κενά ασφάλειας στα αεροδρόμια καταδεικνύει η έκθεση γεγονότων που κατέθεσε το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας. Σπίθα που πυροδότησε το ζήτημα, ο αιφνιδιαστικός έλεγχος αστυνομικών, οι οποίοι παριστάνοντας τους επιβάτες κατάφεραν να περάσουν από τα σημεία ελέγχου του Αεροδρομίου Λάρνακας, με ομοίωμα βόμβας σε χειραποσκευή.

«Το περιστατικό έχει συμβεί έχει επιβεβαιωθεί και από το τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας. Εμείς Προτιθέμεθα τώρα να λάβουμε διορθωτικά μέτρα για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξανασυμβεί», ανέφερε ο Υπ. Μεταφορών.

Με

οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών, θα διενεργηθεί αναπαράσταση του περιστατικού στην παρουσία εμπειρογνωμόνων της πολιτικής αεροπορίας και της ανάδοχου εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να διαφανούν τα όποια κενά και παραλείψεις.

Δείτε επίσης: Hermes: Δεν μας ενημέρωσαν για τον έλεγχο – Λήψη επιπρόσθετων μέτρων

  Όπως δήλωσε ο Αλέξης Βαφεάδης, δεν είχαν ληφθεί νωρίτερα διορθωτικά μέτρα, παρόλο που ο έλεγχος έγινε πριν περίπου ένα μήνα, επειδή δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα.

«Το πρωτόκολλο αυτό λέει ότι κάνεις έναν έλεγχο αλλά κάποιος παρακολουθεί και κάποιος καταγράφει και κάποιος μπορεί με βάση τα στοιχεία τα οποία προκύπτουν από τον έλεγχο να καταλήξει σε διορθωτικές ενέργειες αν προκύπτουν. Στην περίπτωση αυτή επειδή έγινε εν αγνοία του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας», ανέφερε ο Υπουργός.

Η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, πάντως, επαναλαμβάνει σε ανακοίνωσή της ότι δεν είχε τύχει ενημέρωσης ούτε πριν ούτε και μετά το πέρας του ελέγχου.

Θα ακολουθήσουν νέες συσκέψεις του Υπουργού Μεταφορών με εμπλεκομένους για την ασφάλεια των αεροδρομίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιβεβαιώνονται, #45 Ζήτησε,epivevaionontai, #45 zitise