Θαλασσινές σπηλιές:Σκάνδαλα και ευνοούμενοι-Διαπιστώσεις Οδυσσέα

Σοβαρές αδυναμίες, ελλείψεις και κακούς σχεδιασμούς που ξεκίνησαν αδώ και 40 χρόνια και ολοκληρώθηκαν πριν μια δεκαετία καταγράφει στην ειδική έκθεση της η Ελεγκτική Υπηρεσία σε σχέση με την αλλαγή των πολεοδομικών ζωνών στην περιοχή Θαλασσινές Σπηλιές του Δήμου Πέγειας.

Η έκθεση, η οποία παραδόθηκε στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου καταγράφει τα τρωτά σημεία και τις αδυναμίες που αφορούν το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών.

Κληθείς από από το ΣΙΓΜΑ

να σχολιάσει την εξέλιξη ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου, ανέφερε: "Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αρχικά ότι ο Δήμος Πέγειας δεν είναι Πολεοδομική Αρχή. Οι σχεδιασμοί αυτοί ξεκίνησαν από το 1975, άλλαξαν το 1998 και ολοκληρώθηκαν το 2008.Ο Δήμος μας θα μελετήσει όλες τις παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή και σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στο μέλλον για αποφυγή παρόμοιων προβλημάτων στην περιοχή μας".

Επισημαίνεται ότι για το θέμα της οικοδομικής ανάπτυξης των Θαλασσινών Σπηλιών οι Υπουργοί Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Εσωτερικών πραγματοποίησαν, αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ευρεία σύσκεψη στην παρουσία των Διευθυντών όλων των εμπλεκομένων Τμημάτων των δύο Υπουργείων λαμβάνοντας 21 συνολικά μέτρα για την προστασία της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θαλασσινές, Σκάνδαλα, #45Διαπιστώσεις Οδυσσέα,thalassines, skandala, #45diapistoseis odyssea